Gündem Bahçeli'den vekilliği düşürülen Can Atalay ile ilgili yorum

Bahçeli'den vekilliği düşürülen Can Atalay ile ilgili yorum

Paylaş
Bahçeli'den vekilliği düşürülen Can Atalay ile ilgili yorum

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan ve cezaevinde bulunan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla düşürüldü. MHP lideri Devlet Bahçeli konuyla ilgili açıklama yaptı.

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan ve cezaevinde bulunan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğiTBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla düşürüldü.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

"ADALET YERİNİ BULMUŞTUR"

MHP lideri Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri paylaştı; Gezi Parkı davası kapsamında hüküm giymiş olan Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında Yargıtay 3.Ceza Dairesi’nin verdiği adil, hakkaniyetli ve hukuk temelli kararın, TBMM’nin dünkü birleşiminde okunmasıyla ilgili şahsın milletvekilliği düşürülmüş, nitekim adalet yerini bulmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü herkes için bağlayıcıdır. Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü, suçluyu koruma imtiyazı veya bir yargı kararını darbe iddiasıyla yok sayma hakkı olamaz. Demokrasiye, milli huzur ve güvenliğimize darbeye tevessül eden Anayasa Mahkemesi’dir.

Haberin Devamı

Milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa Mahkemesi’nin medya gücünü arkasına alarak ilerlettiği vesayetçi, art niyetli, peşin hükümlü, siyasi hüviyetli sakat ve sancılı tutumunu reddetmiş, Anayasa’nın 84’üncü maddesinin ikinci fıkrası çerçevesinde kesinleşmiş mahkeme kararının gereğini yapmıştır.