Gündem Bakan Akar'dan Yunanistan'a 'radar kilidi' tepkisi

Bakan Akar'dan Yunanistan'a 'radar kilidi' tepkisi

Paylaş
Bakan Akar'dan Yunanistan'a 'radar kilidi' tepkisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri'deki 'Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı'nda konuştu. Yunanistan'ın NATO uçuşunu önleme girişimine tepki gösterirken "Bu düşmanca tavır, NATO'nun temel ilkelerini hiçe sayacak boyutta küstahlaştığını göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ile üçlü görüşmede bir araya geldi.

Haberin Devamı
Bakan Akar, Gürcistan ve Azerbaycan savunma bakanları ile görüştü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri'deki 'Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı'nda konuştu. Yunanistan'ın NATO uçuşunu önleme girişimine tepki gösterirken "Bu düşmanca tavır, NATO'nun temel ilkelerini hiçe sayacak boyutta küstahlaştığını göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Biz üç ülkenin sinerjisi için barış için çalışıyoruz. Ülkelerimiz ilgilendiren ş birliği konularını geniş bir perspektifte ele aldık. Barış dolu geleceğin tesisi için savunma ve güvenlik konularda memnuniyet verici sonuçlarla devam etmekte. Küresel ve bölgesel çerçevede artan tehlikelere karşı faydalı olacaktır.

Ermenistan’a uzatılan barış elinin tutulmasını istiyoruz, bu fırsat iyi değerlendirmeli. Ermenistan anlaşmalara uyarsa barış ve istikrarın parçası olabilir. Ukrayna’dan 14 milyon tondan fazla tahıl ihtiyaç sahibi ülkelere ulaştırıldı.

YUNANİSTAN'A 'RADAR KİLİDİ' TEPKİSİ

Yunanistan istikrarsızlığı körükleyen saldırgan politikasına devam etmekte. Planlı NATO tatbikatı yapan uçaklarımıza kilit atılmış gerekli karşılık uçaklarımız tarafında verilmektedir. Bu düşmanca tavır, NATO'nun temel ilkelerini hiçe sayacak boyutta küstahlaştığını göstermektedir.

Haberin Devamı

F-16 meselesinde ABD’den somut adımlar bekliyoruz.

Terörle mücadelemiz de devam ediyor. Tüm terör örgütlerine karşı mücadelemiz azimle devam etmekte. Teröristler çaresizce yer altına yönlendirilmekte masum insanlar hedef gösterilmekte. Hiç kimse sınırlarımızın yanında olan teröristlere müsamaha göstermemizi beklemesin.