Gündem Bakan Kurum: Sokak sokak gereken iradeyi ortaya koyacağız

Bakan Kurum: Sokak sokak gereken iradeyi ortaya koyacağız

Paylaş
Bakan Kurum: Sokak sokak gereken iradeyi ortaya koyacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Gençliğin yüzyılı için, Türkiye Yüzyılı için herkesin güvenle, huzurla yaşayacağı bir Türkiye için, kimsenin ötekileştirilmediği, FETÖ'nün, PKK'nın desteklenmediği, bayrağımız, ülkemiz, vatanımız için, mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz.” dedi.

Bakan Murat Kurum, bugün Üsküdar’da vatandaşlarla bir araya geldi. Üsküdar'da balıkçılar, sahaflar ve antikacılar çarşısında esnafla görüşen Bakan Kurum, bir vatandaşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bir gecede bestelediği şarkısını dinledi. Bir sahaf ise İstanbul haritasını Bakan Kurum’a hediye ederken, Kurum da sahafın defterine, günün anısına bir not yazdı.

Haberin Devamı

Kendisini Üsküdarlı Çakır Ahmet olarak tanıtan bir vatandaş ise Bakan Kurum’a, “Allah sizi var etsin. Sonuna kadar yanınızdayız. Bu ülkeden yemin ediyorum biz parmak toprak kimseye vermeyiz. Biz güçlüyüz. Birlikteyiz. Bizi ayrıştırmaya çalışanlar kahrolsun.” dedi. Kaybettiği babasının isminin Tayyip olduğunu söyleyen vatandaş, en büyük istediğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek olduğunu belirterek Bakan Kurum’a sarıldı. Bazı vatandaşlar da Bakan Kurum ile sohbet edip, fotoğraf çekildi. Esnaf ziyaretinin ardından Üsküdar Nakkaştepe Millet Bahçesi’nde gençlerle sohbet eden Bakan Kurum, tabu oynayarak dondurma dağıttı.

“Dini, inancı, mezhebi, kültürü ne olursa olsun, biz yardıma ihtiyacı olanlara hep birlikte koşarız”

Haberin Devamı

Nakkaştepe Millet Bahçesi’nde gençlerle bir araya gelen Bakan Kurum, bütün hayallerinin gençlere daha iyi bir gelecek sunmak olduğunu ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21 yıldır mücadele ediyoruz. Her gün üstüne koya koya gençlerimiz için, daha iyi bir gelecek sunabilme amacıyla bu mücadelemizi veriyoruz. Depremler oluyor, seller oluyor. Milletimizin, yardımına koşuyoruz. Yangınlarda yine vatandaşımızın önce acılarına ortak oluyoruz ardından da onların mutluluğu için bir mücadele veriyoruz. 81 ilimizi eşit görüyoruz. 81 ilimizde yaşayan gençlerimizi, kardeşlerimizi eşit görüyoruz. 85 milyon vatandaşımıza da aynı hizmetleri götürmeye gayret gösteriyoruz. Bizim inancımız mazlumun, ihtiyaç sahibinin kimliğini, inancını sormaz. Dini, inancı, mezhebi, kültürü ne olursa olsun biz yardıma ihtiyacı olana hep birlikte koşarız.” dedi.

“Yurt dışında gördüğümüz şehir parklarının en güzeli, en iyisi olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizi, İstanbul'umuzun gençlerine, ülkemizin gençlerine armağan ettik”

Bakan Kurum, el ele vererek kişi başı yeşil alan miktarını arttırmak için 81 ilde çalışıldığını belirterek, “81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle yola çıktık. Bu çerçevede 2018'de başladığımız projemizde şu an 480'e yakın millet bahçemizin bir kısmını tamamladık. Bir kısmını da inşası devam ediyor. İşte burası da o millet bahçelerinden bir tanesi. Burada ağaçların içerisinde hem çevremizi, doğamızı çocuklarımıza öğretiyoruz. Hem de bu güzelliklerden hep birlikte istifade ediyoruz. İşte en büyüğünü de Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi olarak yapmış olduk. Orada yurt dışında gördüğümüz özendiğimiz şehir parklarının en güzelini, en iyisini İstanbul'umuzun gençlerine, ülkemizin gençlerine armağan ettik.

Haberin Devamı

“Afetzede kardeşlerimizin kırılmış kalpleriyle, duygularıyla alay ettiler”

Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde vatandaşların yeni konutlarına kavuşması için gece gündüz çalışıldığını belirterek, “Dünyada eşi benzeri görülmeyen bir mücadeleyi 85 milyon kardeşimize hep birlikte verdik. Tek yürek, tek yumruk oldum. Afetzede kardeşlerimiz için 11 ilimizde 14 milyon vatandaşımızı etkileyen bu afette canla başla mücadele ettik. Hatay'a gittik, Adıyaman'a gittik, Malatya'ya gittik, Gaziantep'e gittik, Kilis'e gittik. Kahramanmaraş'ta afetzede kardeşlerimize omuz omuza verdik. Afetin ilk anından itibaren yapmış olduğumuz bu çalışmalarla 15'inci günde ilk sözleşmelerimizi imzaladık. 46'ıncı günde ilk temellerimizi attık. Şu an 11 ilimizde 173 bin konutun sanayi sitesinin, dükkânın inşası başlamıştır. Bu dünyanın neresine giderseniz gidin görebileceğiniz bir manzara değildir. Bu başarı Türkiye Cumhuriyeti'nin başarısıdır. Hep sözümüzü tutan tarafta olduk. Depremden sonra yapmış olduğu yardımı diline dolayanları hep birlikte gördük. Afetzede kardeşlerimizin kırılmış kalpleriyle, duygularıyla alay ettiler. Seçim gecesini hatırlayın. 14 Mayıs'ta depremzede kardeşlerimizin duygularıyla oynayarak siyasi görüşlerinden dolayı eleştiri yağmuruna tuttular. İnşallah 11 ilimizde yaşayan afetzede kardeşlerimizi, bu ehliyetsizlerin, liyakatsizlerin, beceriksizlerin insafına terk etmeyeceğiz. Onlara birlikte ilk etapta 319 bin, ardından 650 bin konutumuzu inşa edeceğiz ve işin sonunda afetzede kardeşlerimizin duasını alacağız. ” diye konuştu.

Haberin Devamı

“İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliğimizi daha da güçlendirerek mahalle mahalle, sokak sokak gereken iradeyi hep birlikte ortaya koyacağız”

Haberin Devamı

Bakan Kurum, afet bölgesindeki çalışmaların ardından İstanbul’a odaklanılacağını söyleyerek, “İstanbul'da 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla başlatmış olduğumuz kentsel dönüşüm seferberliğimizi daha da güçlendirerek mahalle mahalle, sokak sokak İstanbul'un dönüşümü adına da gereken iradeyi hep birlikte ortaya koyacağız. İstiyoruz ki, hiçbir gencimiz geleceğe ümitsiz bakmasın. Hiçbir annemiz babamız yastığa başını koyduğunda huzursuz bir şekilde uyumasın istiyoruz. Sizler için sosyal konut projeleri yapıyoruz. Biliyorsunuz, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında gençlerimize yüzde 20 kontenjan ayırdık. İkinci etapta da yine 250 bin konutu başlatacağız. Aynı anlayışla şimdi orta gelirliler için, gençlerimiz için bir proje daha gerçekleştiriyoruz. İstanbul'da Arnavutköy'de 13 bin konutluk bir projemiz var. Bu projede de gençlerimize yüzde 20 kontenjan ayırdık.” şeklinde konuştu.

 

 

“Gençlerimiz, yeni iş yerlerini kurarken geleceğe daha güvenle bakacaklar”

Bakan Kurum, gençler için yapılan çalışmaların bir kısmını anlatarak, “Gençlerimiz için seçim beyannamemizde değerli arkadaşlar istihdamın oluşturulabilmesi ve işsizlik oranının düşürülmesi amacıyla istihdam oranı hedefi koyduk. Yüzde 7 işsizlik hedefliyoruz. Sizlere daha iyi bir gelecek sunabilmek için sizin daha iyi şartlarda, daha güzel alanlarda çalışabilmeniz için üretimin, istihdamın arttırılması demek. Üniversitede okuyan gençlerimiz için bir defaya mahsus bilgisayar ve elektronik cihazlarında vergi muafiyeti getirdik. Gençlerimize Aile ve Gençlik Bankası kuruyoruz. Yıllardır bizim olan doğalgazımızı çıkarmamıza müsaade etmediler. Petrolleri çıkarmamıza müsaade etmediler. Ama hamdolsun şimdi kendi gazımızı, kendi petrolümüzü çıkarıyoruz. Oradan elde ettiğimiz gelirle sizlere Aile ve Gençlik Bankası kuruyoruz. Gençlerimiz, yeni iş yerlerini kurarken geleceğe daha güvenle bakacaklar ve bu bankadan uygun şartlarda tasarruflarıyla, birikimleriyle, gelirleriyle yeni işleri için, yeni iş hayatı için destek alacaklar. Gençlerimize aylık 10 GB ücretsiz internet desteği vereceğimizi Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladılar. Bu kapsamda da çalışmalarımızı yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Gençlerle el ele, gönül gönüle Türkiye yüzyılını inşa edeceğiz”

Bakan Kurum, 28 Mayıs’ın gençlerin geleceği içim önemli bir tarih olduğunu vurgulayarak, “Yine sandığa gideceğiz, yine her vatandaşımız, her gencimiz hür iradesini sandığa yansıtacak. İnşallah 14 Mayıs'ta olduğu gibi Cumhurbaşkanımız, Cumhur İttifakımız gençlerimizin sandığından, gençlerimizin tercihinden en yüksek oyla çıkacaktır. Biz buna yürekten inanıyoruz. Gençliğin yüzyılı için, Türkiye yüzyılı için hepimizin, herkesin güvenle, huzurla yaşayacağı bir Türkiye için, kimsenin ötekileştirilmediği, FETÖ'nün, PKK'nın desteklenmediği, bayrağımız, ülkemiz, vatanımız için, mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. İnşallah sizlerle el ele, gönül gönüle Türkiye yüzyılını inşa edeceğiz.” diye konuştu.