Gündem Bakan Kurum'dan 'müsilaj' açıklaması

Bakan Kurum'dan 'müsilaj' açıklaması

Paylaş
Bakan Kurum'dan 'müsilaj' açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Müsilaj Konulu Marmara Denizi Eylem Planı Bilim ve Teknik Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Marmara Denizi'nde görülen müsilaja yönelik olarak Eylem Planı Bilim ve Teknik Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Bakan Kurum konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"DENETİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR"

"11 bin metreküp müsilajımızı bertaraf ettik. 22 maddelik acil eylem planı ortaya koyduk. Fabrikalar, sanayi tesisleri, gemiler, atık su tesisleri tespit edilmiş durumda. Kirletici faktörleri anlık olarak izliyoruz. Kirliliği kim yapıyorsa kapatma dahil cezaları uyguluyoruz. Denizlerimizde şu anda müsilaj görünmüyor. Ancak bu müsilaj görünmeyeceği anlamına gelmiyor. Bugün aldığımız değerlendirmeler, sahada almış olduğumuz ölçümlerde herhangi bir müsilaja rastlanmadı. Denetimlerimiz devam ediyor.

"PARTİKÜL MADDELERİ AZALTIYORUZ"

Marmara Denizi'nde su sıcaklığının artmasına neden olan bu partikül maddeleri azaltıyoruz. Marmara'ya giren tüm sularda ilave filtre ve çökeltim üniteleri yapılması için bilim kurulunun önerileri oldu. Kirliliğin kaynağında azaltılması adına sanayi tesislerimizde atık su girişini azaltacak düzenlemeleri yapıyoruz. Arıtılmadan geçirilen suların yeniden kullanımını artırmak için bir oran koyduk. Yüzde 3’lük oranı, yüzde 5’e, yüzde 15’e çıkarmaya çalışıyoruz. 2030’a geldiğimizde bu oranları yakalamış olacağız."

Haberin Devamı