Gündem Bakan Özhaseki Hatay'da açıkladı: 'Konutlar 1 yıl içinde bitecek'

Bakan Özhaseki Hatay'da açıkladı: 'Konutlar 1 yıl içinde bitecek'

Paylaş
Bakan Özhaseki Hatay'da açıkladı: 'Konutlar 1 yıl içinde bitecek'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay’ı ayağa kaldırmak için çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Özhaseki, “Amacımız konutları en geç bir sene içerisinde bitirip hak sahiplerine teslim etmek” dedi.

‘ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ’

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş depremlerinin en çok yıkıma uğrattığı Hatay’da, aralarında Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in de bulunduğu gazetecilerle bir araya geldi. Medya temsilcileri ile Hatay’daki şantiyeleri gezerek çalışmaları yerinde inceleyen Özhaseki, yeniden inşa çalışmalarındaki son durum hakkında bilgiler verdi. Hatay’ın hızla ayağa kaldırılması için 68 şantiyede çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Özhaseki, “Amacımız konutları en geç bir sene içerisinde bitirmek. Sonra da hak sahiplerine konutları teslim etmek” dedi.

‘76 BİNİNİ TESLİM ETTİK’

AFAD verilerine göre deprem bölgesindeki hak sahibi sayısının 400 bin civarında olduğunu söyleyen Bakan Özhaseki, “Konut ve iş yerlerinin yapımı için planlamalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda ülke genelinde 1240 yerde şantiyemiz var” diye konuştu. Tüm projelerde toplam 110 bin kişinin çalıştığını belirten Özhaseki, 4 bin 333 köy evinde hasar olduğunu ve bilimsel tavsiyelere göre, çelik evler inşa etmeye başladıklarını söyledi. Özhaseki “Şu ana kadar 76 bin konutu teslim ettik. Önümüzdeki aydan itibaren her ay 10-15-20 bin konutu teslim edeceğiz. Sene sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

HAK SAHİBİ SAYISI 140 BİN

Bakan Mehmet Özhaseki, Hatay’da 140 bin hak sahibi olduğunu belirterek, hazine arazilerinde çok hızlı bir şekilde konutların inşaatına başladıklarını söyledi. Özhaseki “Bir taraftan merkezleri temizleyip yeni inşaatlar için çalışıyor, bir taraftan zemini kontrol ediyoruz. Fore kazıklar çakarak, zemini sağlama alıyor, üzerinde zemin artı en fazla dört kat gibi inşaatlar yapmaya devam ediyoruz” dedi.

KENT İÇİN BULUŞTULAR

Bakan Özhaseki, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ndeki İl Koordinasyon Toplantısı’nda vatandaşlar, sivil toplum ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Toplantıda çeşitli kurumlar ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı sunum yaptı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk toplantıda soruları yanıtladı. Türkiye Tasarım Vakfı’nın Hatay şehir merkeziyle ilgili tasarım ve şehir planlaması çalışması da toplantıya katılanlara sunuldu.

Haberin Devamı

6 Şubat 2023’te en büyük yıkımın ve en fazla can kaybının meydana geldiği Hatay’ın yeniden inşası sürüyor.