Gündem Bakan Soylu: 5 adım ile yaya kazalarını daha da düşürmeliyiz

Bakan Soylu: 5 adım ile yaya kazalarını daha da düşürmeliyiz

Paylaş
Bakan Soylu: 5 adım ile yaya kazalarını daha da düşürmeliyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaya öncelikli trafikle son 5 yılda yaya ölümlerinin 1810'dan 1186'ya düştüğünü belirterek, "Yayalar için 5 adım ile yaya kazalarını daha da düşürmeliyiz" dedi.

Bakan Soylu, 7- 13 Mayıs Trafik Haftası nedeniyle Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda, Trafik Haftası'nda bu yıl ki temalarının 'yaya trafiği' olduğunu belirtti.

Haberin Devamı
Bakan Soylu: 5 adım ile yaya kazalarını daha da düşürmeliyiz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaya öncelikli trafikle son 5 yılda yaya ölümlerinin 1810'dan 1186'ya düştüğünü belirterek, "Yayalar için 5 adım ile yaya kazalarını daha da düşürmeliyiz" dedi.

Bakan Soylu, "2021'de trafik ölümlerinin 4'te 1'i yaya ölümleri ve bu ölümlerin yüzde 58'i maalesef yaya kaynaklı. Yaya öncelikli trafikle son 5 yılda yaya ölümleri 1810'dan 1186'ya düştü. Yayalar için 5 adım ile yaya kazalarını daha da düşürmeliyiz" dedi.

Bakan Soylu'nun paylaştığı tabloda ise 5 adım şöyle anlatıldı:

"1'inci adım; 'yaya yolunda ilerle', 2'nci adım; 'görünür ol', 3'üncü adım; 'trafik ışıklarını takip et', 4'üncü adım; 'yaya geçidi kullan', 5'inci adım; 'yola odaklan'."