Siyaset Bakan Soylu'dan 14 Mayıs açıklaması: Kürt kardeşlerimiz en temel mesajı verdi
Paylaş
Bakan Soylu'dan 14 Mayıs açıklaması: Kürt kardeşlerimiz en temel mesajı verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu HDP'nin oylarındaki düşüşe dair 'Kürt kardeşlerimiz orada verilebilecek en temel mesajlardan birini verdi, ‘Senin defterini kapatıyorum, şiddete dayalı bir siyaset tarzı istemiyorum’ dedi' ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

TBMM tarihimizde en güçlü noktasındadır. Millet, kriz anlarında bu sistemin nasıl müdahale ettiğini, krizleri iyi yönettiğini gördü. Başbakanlık sistemi bütün sistemin kursağına oturur. Oysa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde yürütme tek elde olduğu için istediğiniz kararları alabilme ve yönetebilme kabiliyetine sahipsiniz.

'Türkiye, bütün dünyaya bir demokrasi şöleni içerisinde bir mesaj verdi'

Bu ülke antidemokratik bir ülke olsaydı ikinci tura gitmezdi. Türkiye, bütün dünyaya bir demokrasi şöleni içerisinde bir mesaj verdi, ‘Benim demokrasimi tartışma, milli irademi tartışma, hukukun üstünlüğünü tartışma’ diye.

Türkiye’de demokrasi tam manasıyla işliyor ama Batı, Türkiye’yi elemine edebilmek için her türlü dezenformasyonu gerçekleştiriyor. Gezi olaylarından sonra Türkiye’nin dış yatırımla ilgili iştahını kesmek için bir adımdır.

Haberin Devamı

HDP'nin oy kaybı

%13-14’ten sürekli aşağıya gelen ve şu an %8 bandına kadar inmiş bir partiden bahsediyoruz. Kürt kardeşlerimiz orada verilebilecek en temel mesajlardan birini verdi, ‘Senin defterini kapatıyorum, şiddete dayalı bir siyaset tarzı istemiyorum’ dedi.

'Afetzedelerimiz bir mesaj verdi'

Afetzedelerimiz bir mesaj verdi ‘Yaptığınız çalışmaları değerlendirdim, yaptığınız çalışmaları onaylıyorum, bana gelecekle ilgili verdiğiniz umutla alakalı da size güveniyorum, yolunuza devam edin’ dedi.

'İlk belirlenen sandıklarla ilgili veri kırsaldan akmaya başladı'

İlk belirlenen sandıklarla ilgili veri kırsaldan akmaya başladı. Kırsalda bizim oy sayımız yüksektir, bu yıllardan beri hep yaşanır. Kimse ‘Ben sandığı hızlı gireceğim’ diye suçlanmamalıdır. Herhalde bu ilk kez Türkiye’de oluyor. AA çok doğru bir iş yapmıştır ve yukarıdan aşağıya inişi göstermiştir. YSK’ya online sistem üzerinden aktarılan ve onların da partiye aktardıkları sistem çok şeffaf ve kontrol edilebilir bir sistemdir. Oylar herkesin huzurunda sayılıyor. Türkiye, seçim sistemini dünyada en iyi beceren ülkedir.

'İki belediye başkanı çıkıp özür dilemeliler ama dilemiyorlar'

İki belediye başkanının yaptığı açıklamalar, toplumu yanıltmaya yönelik ve tahrik edici açıklamalardır. İlk gelen oylar merkezden gelse tam tersi olacak aşağıdan yukarı çıkacak AK Parti veya Cumhurbaşkanı’mız. Bunun üzerinden insanları tahrik etmenin ne anlamı olabilir? Çıkıp özür dilemeliler ama dilemiyorlar. Siyasette söylenenin maliyeti olmaz sanıyorlar ama halk yazıyor. Bu kardeşlerimiz özür dilemiyor, onların adına halktan özür diliyorum.

Haberin Devamı

Anket şirketlerinin tahminleri

Anketlerde yarım puanlık, 1 puanlık sapmalar normaldir. Türkiye’de bir anket mafyası var ve bu adam Türkiye’ye operasyon çekiyor. Bu adam uluslararası sistemin Türkiye’deki etki ajanıdır. Biz kendi kendimizi kandıran bir anlayışın sahibi değiliz. İstanbul seçimine 7 buçuk 8 puan önde girdik, son haftaya 1 puanda girdik, geri çeviremedik. Burada da belli bir noktaya kadar geldik, aşamıyoruz. Çünkü bütün taraflar oturmuş.

Bütün hepsi bir araya gelmişler, ABD seçime müdahale ediyor. Almanya, (Gazetecilerle ilgili attığı adımla) seçimde karşı karşıya kaldığı durumun hayal kırıklığıyla ne yapacağını şaşırmış durumda.

Haberin Devamı

İkinci turda yol haritası ne olacak?

Siyaset, bir stratejidir. Cumhur İttifakı olarak ortaya koyduğumuz çalışmalar bütün milletimiz tarafından kabul edilmiştir. Burada geldiğiniz noktada yapacağınız strateji tam da buna ait bir adımdır. Bize oy verenlere meselemizi anlatabildik demektir. Türkiye’de terörün sayısı 77’ye düştü. Biz toplumun çok oranlı kesimiyle birçok noktada mutabıkız. Bize oy vermiş, vermemiş herkese gidip anlatıyoruz, gidebileceğimiz her yere gideceğiz. 11 günlük süre 35 günlük anlayışla bir değil. Şu anda mümkün olduğunca oy vermeyen, bize yakın olabilecek kesimleri belirledik ona göre devam ediyoruz.

İstikrar vurgusu

Tayyip Erdoğan, bizim zihnimize dökülen betonları kaldırdı, zihniyet devrimleri gerçekleştirdi. Tayyip Erdoğan kafamıza dökülen bu beton bloklarının tamamını ucu iyi olan bir deliciyle deldi geçti, hepimiz oradan nefes alıyoruz şimdi ve Türkiye bunu istikrarla sağladı, istikrar olmasaydı bunu sağlayamazdı.

Haberin Devamı