Gündem Bakan Varank CNN TÜRK'te konuştu: İkinci turu alıp Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını açacağız

Bakan Varank CNN TÜRK'te konuştu: İkinci turu alıp Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını açacağız

Paylaş
Bakan Varank CNN TÜRK'te konuştu: İkinci turu alıp Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını açacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, merak edilen soruları CNN TÜRK Tarafsız Bölge'de yanıtladı. Bakan Varank yaptığı açıklamada, ''28 Mayıs akşamında sayın Cumhurbaşkanımızın zaferiyle bu seçimi tamamlayacağız. Zaten seçim döneminde de bize sorduklarında Meclis'te büyük bir çoğunlukla Cumhur İttifakı olarak aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk turda bitireceğini dile getirmiştik. 250 bin farkla ikinci turda sayın Cumhurbaşkanımız bu işi bitireceğiz. Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını 29 Mayıs itibarıyla açmış olacağız. '' dedi.

Bakan Varank'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Haberin Devamı

Şu anda makam aracımız Togg. Bu dönemde biraz alıştık arabayı kendimiz kullanmaya ben kullanmaya çalışıyorum. Togg'un sürüş keyfi muhteşem.

Oran vermek bir seçim yarışında doğru olmayabilir. Sürekli tutturamayan anketçilerle aynı pozisyona düşebiliriz. 28 Mayıs akşamında sayın Cumhurbaşkanımızın zaferiyle bu seçimi tamamlayacağız. Zaten seçim döneminde de bize sorduklarında Meclis'te büyük bir çoğunlukla Cumhur İttifakı olarak aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk turda bitireceğini dile getirmiştik. 250 bin farkla ikinci turda sayın Cumhurbaşkanımız bu işi bitireceğiz. Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını 29 Mayıs itibarıyla açmış olacağız. Vatandaşlarımız seçim kampanyası döneminde bir araya geldiğimizde biz bunun sinyalini arıyorduk. İşte 0.5'lik farkla ilk turda bitiremedik. İkinci turda işi tamamlamış olacağız. Milli irade dediğimizde bunu çantada keklik görmeniz en büyük hatanız olur. Biz öngörümüzü burada paylaşıyoruz. Bu tabii aslında sıfırdan bir yarış. 250 binlik farkı kapatmak üzerine bir yarış değil. Sandık kurullarıyla ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Fındık ve çay mevsimi başlıyor.

Haberin Devamı

Çayı kesmeniz lazım yoksa çay yanar. Giden vatandaşlarımızı oy kullanmak üzere taşımak üzere organizasyonlarımızı yapıyoruz. Deprem bölgesinde vatandaşlarımız 14 Mayıs'ta deprem bölgesine giden vatandaşlarımız vardı. Burada hazırlıklarımız var. Bizim teşkilatlarımız, deprem bölgesine giden vatandaşlarımıza yardımcı olmuştu. Aynı organizasyonu bu dönemde yapacağız. Tek bir oyun bile sandığa yansımaması bizi üzer. Sonuçta milli iradeden bahsediyoruz. Bu asla çantada keklik bir yarış değil. Burada şunu da biz hiçbir zaman yapmadık asla rakibimizi küçümsemedik. Burada bizim ciddiyetle takip etmemiz lazım. Vatandaşımızı da tekrar aynı şuurla Türkiye Yüzyılı'nın kaderini tayin edecek şekilde oy kullanmaya davet ediyoruz.

Gerçekten depremzede vatandaşlarımıza büyük hakaretler edildi. Sade vatandaş olarak anlayamıyorum. Deprem bölgesindeki vatandaş neden Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdi, yaptığımız yardımlar size haram olsun. Şu manşeti atabilmek çok yanlış. Seçmeni suçlayarak hangi netice alabilirsiniz ki? Şu bir utanç vesikasıdır.

Haberin Devamı

Muhalefetin en büyük sıkıntısı bu. Siyaset insanları ikna ederek yapılır. Karşınızdaki vatandaşı oturup konuşacaksınız ikna edeceksiniz. Onlar da size oy verecek. Bu seçimin aslında ne olduğunu gösteriyor. Demek ki kardeşim siz vatandaşlarınızı ikna edemiyorsunuz. Burada sorun vatandaşta değil oya talip olan tarafta. Burada hatayı kendinizde aramanız lazım. Demek ki siz yaptığınız her işi seçim için yapıyormuşsunuz. Siz yaptığınız deprem yardımlarını oralardan oy alabilmek için yapıyormuşsunuz. Tekirdağ Belediyesi'nin yaptıkları. Otellerde kalan vatandaşlarımızı çıkarmak ne demek! Bunun insanlıkla izah edilecek tarafı yok. Burada sorun muhalefetin inandırıcı olmaması. Birine benzeyerek, tiyatro oynayarak insanlardan oy alamazsınız. Siyaset samimiyet gerektiriyor. Siz vatandaşı kandırarak AK Parti'ye benzemeye çalışarak seçimde başarılı olmaya çalışıyorsunuz. İlk başarısızlıkta da eski kodlarınıza dönüyorsunuz.

Haberin Devamı

VATANDAŞIMIZ BU ÜLKENİN SAHİBİ

Biz sosyal devlet anlayışını bu ülkede oturtmuş iktidarız. Biz bunları yaparken CHP ne diyordu makarnacılar diyordu hakir görmeye çalışıyordu. CHP hemen eski kodlarına döndü. Vatandaşımız kimin samimi olduğunu biliyor buna göre oy veriyor. 21 senedir bu ülkede 15 seçimin 15'ini kazanmış geçmişte verdiği sözleri tutmuş. Vatandaşımız, seçmenimiz bu ülkenin asıl sahibi.

TİYATRO OYNAYARAK NETİCE ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

Depremin üçüncü ya da dördüncü günü muhalefet partileri çıktılar dediler ki sakın seçimi ertelemeyin. Bizin öyle gündemimiz yok. Onu düşünecek halimiz yok. Burada muhalefet partilerinin yaptığı en büyük hata bu. Tiyatro oynayarak netice almaya çalışıyorlar. Malatya'da bir iftar düzenlediği 7'li koalisyon. Bir tane çadır kurdular. Oradan bir fotoğraf verdiler biz depremzede vatandaşlarımızla iftar yapıyoruz dediler. Ama fotoğrafta bir hata var. Depremzede yok fotoğrafta. Kurdukları çadır var ya 3 gün sonra söküp götürdüler. Her oynadıkları oyunda da açığa düşüyorlar. Dolayısıyla burada samimiyeti vatandaşımız değerlendiriyor.

Haberin Devamı

SÖYLEM DEĞİŞTİREREK OY ALAMAZSINIZ

Seçim kampanyası dönemini hatırlıyorsunuz değil mi? Sürekli kalp işaretleri yaparak etrafa sevgi pıtırcığı görüntüsü veren bir kampanya dönemi geçirdiler. Siyaset oynanan bir şey değil. 3 gün önce farklı söylem içerisindeyiz. Canan Kaftancıoğlu diyor ki söylemimizi değiştireceğiz. Söylem değiştirerek oy alamazsınız. Bu söylem meselesi değil. TEzkere meselesinde hayır oyu verip PKK ile mücadele edeceğinize insanlarını ikna edebilir misiniz?

Ben iki senede mültecileri göndereceğim, nasıl göndereceksin? Burada icraat koyması lazım. Suriye'de briket evler yapıyoruz. Neden yapıyoruz briket evleri mülteciler oralara dönsünler diye. Bunları yaptığımızda bizi eleştiriyorlardı. Biz orada güvenli bölge oluşturduk. Çekin gidin dediğinizde nasıl göndereceksiniz? Otobüslere, kamyonlara doldurup insanlardan bahsediyoruz. Böyle bir uygulamayı yapabilir misiniz zaten! Burada bir plan yok sadece söylem var. Bizim bir planımız var. Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturduk, briket evler yapıyoruz. Gönüllülük esasına göre devam ettiriyoruz. Burada Kılıçdaroğlu'nun söylediği ne var biz göndereceğiz.

HİÇBİR ZAMAN PAZARLIK SİYASETİ İÇERİSİNE GİRMEYİZ

Hiçbir zaman sana şunu vereyim bunu alayım pazarlığını biz siyasi hayatımız boyunca yapmadık. Sayın Sinan Oğan bundan etkilenip karar verecekse kendi bileceği iş. Senin yaptığın bu pazarlığı vatandaş görüyor zaten. Şimdi tabii burada benim söyleyebileceğim şey şu olur biz hiçbir zaman pazarlık siyaseti içerisine giremeyiz. Konuşulur, görüşülür bunlar ayrı hususlar. Ben size şunun teminatını verebilirim pazarlık olmaz. Biz ilkeler üzerinden sistemi işletmeye çalışıyoruz. Pazarlık bizim işimiz değil. Hem göçmen meselesinde yalan söylemek hem terörle mücadelede yalan söylemek aslında ilkesiz bir siyaset. Biz ülkemize artık göçmen kabul etmiyoruz, zaten sınırlarımızda tutuyoruz gerekli tedbirleri alıyoruz.

KİMSE MİLLETİN İRADESİNİ CEBİNDE GÖRMEMESİ LAZIM

Kimse milletin iradesini cebinde görmemesi lazım. Sinan Oğan'ın tutumu etkiler etkilemez bunu tartışmak yerien tekrar şunu söylüyorum milletin iradesini kimse cebinde görmesin. Vatandaşımız talimatla oy vermez. vatandaşın terazisi doğruyu tartar. Sandıklara gideceğiz, inşallah bu seçimi de hayırlısıyla bitirmiş olacağız.

 

 

HER SEÇİMDE AYNI ALDATMAYI YAPIYORLAR

Siyaset sokakta yapılır seçim sandıkta kazanılır. Seçim günü sandık kurullarının oluşturulması, müşahitlerin orada görev yapması bunların hepsinin sağlıklı ve şeffaf şekilde yapılmasıyla netice alırsınız. Sandık güvenliğiyle ilgili yerli yerinde olan bir demokrasi anlayışımız var. Her sandıkta partilerden temsilcileri olur. Partiler kendi müşahitlerini sandık başında görevlendirir. Bizim partimizin de seçim gününe dönük tedbirleri var. Sandık sonuçlarını iki türlü takip ediyoruz. Müşahitlerimizin tek tek kağıtlara yazarak elektronik sisteme girdiği sistem. YSK bütün partilerle paylaşıyor. Hem müşahitlerimizden gelen verileri alıyoruz hem de YSK'dan gelen verileri işleyerek partimizin yöneticileri takip ediyorlar. Müşahitlerinizden gelen veriyle YSK arasında farklılık varsa hemen kırmızı bayrak kalkar. İtiraz süreçleri başlar. Bu çok kolay bir iş data kendi kendine akan veri var. Müşahitlerin işi önemli. Sandık kurulundaki her bir parti temsilcisinin işi önemli. Bu seçimde bizim gördüğümüz en büyük sıkıntılardan bir tanesi tek pusula veren sandık yöneticileri oldu. Bunu kim denetleyecek orada resmi sandık görevlileri var. Oylama işlemi bitti sandıklar açılır tek tek pusulalar sayılır. Sonunda tutanak tutulur oylar yazılır sandığın bütün temsilcileri imza atar. Burada elinizde her parti temsilcisinin imza attığı tutanağı her partisi kendisi alır. Ben hem benim temsilcimden gelen rakamı hem YSK'dan gelen rakamı aynı anda takip ediyorum. Biz kendi sonuçlarımızı da parti içerisinde yayınlıyoruz. Müşahidimizin olmadığı sandık olursa işimizi eksik yapmışız demektir. Sandıkta müşahidiniz yoksa o sizin eksikliğinizdir. Temsilcimin mutlaka o sandıkta imza atması gerekiyor. Bu veriler CHP'ye de gider. Burada siz bir sistem kurarsanız kendi müşahitlerinizi koyarsanız hiçbir kusur olmaz. Bir fiyasko izledik CHP'de o gece. Şimdi böyle bir sistem kurduklarını iddia eden insanlar seçim akşamı umut tacirliği yaptılar. Bir genel başkan öndeyiz diyorsa bunun bir veriye dayanması lazım. YSK'dan size zaten veriler akıyor. Bir kere kendi haber ajansları ANKA'da Recep Tayyip Erdoğan öndeyken Kemal Kılıçdaroğlu tweet atıp öndeyiz diyor. İki belediye başkanı biz kazanıyoruz dedi. Böyle bir sistemleri var sistemlerde bu rakam çıkıyorsa bunu da ispat etmeleri lazım. Israrla siz ekranların karşısına çıkıp bize gelen verilere göre biz kazanıyoruz dediğinde bunu ispat etmeniz lazım. Aslında hiçbir zaman kazanmadılar. Bugün oldu hiçbir tane özür duydunuz mu? Onursal Adıgüzel görevden aldık dediler kendisi istifa etti Vatandaşı aldattıklarını gayet iyi görebiliyoruz. Gerçekten ben bu CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımıza üzülüyorum. Her seçimde aynı aldatmayı yapıyorlar. Bir algı yapmaya çalıştılar. Veri de geliyor YSK'dan. Senin verin çalışmadı diyelim YSK'dan gelen veri var.