Gündem Bakan Yılmaz,öğretmen atamalarına yönelik soruları cevaplandırdı

Bakan Yılmaz,öğretmen atamalarına yönelik soruları cevaplandırdı

Paylaş
Bakan Yılmaz,öğretmen atamalarına yönelik soruları cevaplandırdı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Güneydoğu daki doluluk oranı yüzde 92, yüzde 93 lerdeyse Marmara da yüzde 87 lerde. Dolayısıyla açıklar var. Bu açıkları kapatmamız için ne yapmamız lazım, sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceğiz. İlk öğretmen alımını Şubat ta yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

"GEÇMİŞ DÖNEMLERDE ATANAN ÖĞRETMENLERİN TOPLAMINDAN DAHA FAZLASI ŞU ANDA GÖREV YAPAN BİR ÖĞRETMEN SAYIMIZ VAR"

Öğretmen atamalarıyla ilgili Yılmaz, 'Geçmiş dönemlerde atanan öğretmenlerin toplamından daha fazlası şu anda görev yapan bir öğretmen sayımız var. Yani biz aldığımızdaki öğretmen sayısından daha fazla öğretmen atadık, ama hala atamayan öğretmenler var, onu da biliyoruz. Eğitimin en önemli ayağı, en önemli temeli öğretmen' dedi.

GÜNEYDOĞU'YA SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK

Bakan Yılmaz, Güneydoğuya giden öğretmenlerin çoğunun geri döndüğünü,en fazla öğretmen açığının Marmara Bölgesinde olduğunu belitti.

Yılmaz, "Sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceğiz. Ve diyeceğiz ki, kanuna da koyacağız sözleşmeli öğretmen de bu aile ataması öğretmenin olduğu yere yapılır diyeceğiz, yani sözleşmeli öğretmen benim eşim Ankara’da çalışıyor lütfen tayinimi Ankara’ya yapın demeyeceğiz Aile birleştirmesini sözleşmeli öğretmenin olduğu yerde. Eşiniz Ankara’da mı işte diyelim ki neredesiniz? Batman’da. O halde sizi Batman’da birleştirelim, yani Ankara’da önemli olan aile devlet aileyi korur anayasanın hükmü doğrudur aileyi koruyacağız, ama evlatlarımıza eğitimi de eksiksiz vermemiz lazım, kaliteli vermemiz lazım, bunun için de Batman’da olmanız lazım. Dolayısıyla, sözleşmeli öğretmen getireceğiz beş yıl. Beş yıl sonuçta performansına bakılarak bu öğretmenlerimizi kadroya alacağız performansı iyi olanları ve üç yıl da kadrolu olarak çalışacak ondan sonra 8 yıl. 8 yıldan sonra artık Türkiye’nin dört bir tarafı kendi tercihine göre serbesttir diyeceğiz. Kaliteli eğitim vermenin öncelikli yolu öğretmenden geçiyor. İlk öğretmen alımını Şubat’ta yapacağız. Millî Eğitim Bakanlığı isteyen vatandaşların talepleri doğrultusunda istediği eğitimi vermeye, istediği kursu vermeye de hazır. Dolayısıyla matematikten, fenden, Türkçe'den veya ilgili bölümlerden kendi evlatlarının veya velisi olduğu kişilerin eğitimde bir eksiklik veya noksanlık olduğunu düşünen her velimizin talebini, her öğrencimizin eğitimle ilgili destekleme talebini karşılayacağız, yaz boyunca bütün okullarımız bu hizmeti vermek için açık kalacaktır.”

Haberin Devamı

İHA

Haberin Devamı