Gündem Bakan Yılmaz: Yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu açık

Bakan Yılmaz: Yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu açık

Paylaş
Bakan Yılmaz: Yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu açık

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay’ın Can Atalay kararı ve Anayasa Mahkemesi hakkındaki hükmü ile başlayan yargı krizinin yeni anayasa gereksiniminin göstergesi olduğunu söyledi. Tunç, “Çelişkileri ortadan kaldıracak yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu açık” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Gezi Davası tutuklusu olan ve 18 yıl hapse çarptırılan Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay’ın tahliyesi yönündeki kararı Yargıtay’a taşınmıştı. Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi ise kararı yok sayıp ‘yetki aşımı’ gerekçesi ile AYM’nin 9 üyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ortaya çıkan yargı krizinde ‘hakem’ olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AYM’nin yanlış kararlara imza attığını da belirtip çözümün yeni bir anayasa olacağına vurgu yapmıştı.

Haberin Devamı

184 DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Ankara’da düzenlenen 10’uncu Yılında Arabuluculuk Programı’nda konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 176 maddelik mevcut anayasada bugüne kadar 184 değişiklik yapıldığını belirtip, “Bu reformlar elbette ki darbeci ruhu ortadan kaldırmaya yetmedi” dedi. Tunç, “Türkiye’nin son tartışmaları dikkate alındığında, yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farklarının da ortaya çıktığını düşündüğümüzde; demokratik, kuşatıcı, maddeler arasındaki çelişkileri ortadan kaldıracak yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu açık” diye konuştu. DHA