Gündem Bakımevindeki eziyette kan donduran ifade

Bakımevindeki eziyette kan donduran ifade

Paylaş
Bakımevindeki eziyette kan donduran ifade

Tekirdağ Çerkezköy’de kaldığı bakımevinin sağlık çalışanı M.S. tarafından feci şekilde dövülen Avni Kılıçaslan’ın hayati tehlikesi sürüyor. Olayla ilgili bakımevi çalışanı N.K.’nin polise verdiği ifade kan dondurdu. İşkenceci M.S.’nin, Kılıçaslan için “Kafasına tekme attım, top gibi sektirdim” dediği ortaya çıktı.

Tekirdağ Çerkezköy’de 6 Şubat’ta Özel Trakya Bakım Merkezi’nde kalan Avni Kılıçaslan (72) iddiaya göre, başına aldığı darbe sonucu yere düştü. Hastaneye kaldırılan yaşlı adamın, kayıtlara ‘düştü’ olarak geçildiği ve herhangi bir darp olayı olmadığı iddia edildi. Kılıçaslan’ın ailesi, olayın darp olduğunu öne sürerek, şikayetçi oldu. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, bakımevi çalışanları M.S. ve M.C.B.’nin zor kullanarak Kılıçaslan’ı odasında tutmaya çalıştığını tespit etti. Güvenlik kamerasının görmediği odaya sokulan yaşlı adamın, o sırada darp edildiği iddia edildi. Uzun bir süre sonra M.S.’nin Kılıçaslan’ı tekerlekli sandalyede baygın halde odadan çıkardığı görüntülere yansıdı. M.S. tutuklandı, M.C.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

TOKATLAYIP, YERE FIRLATMIŞ

Olayla ilgili bakımevinde çalışan N.K.’nin polise verdiği ifade kan dondurdu. N.K. ifadesinde, “Olay günü, M.S. ile diğer çalışanlar arasındaki konuşmayı duydum. M.S.’nin ‘Avni ile küfürleştik. Avni, odasına girmemek için direndi, ben de tekerlekli sandalyeye tekme atarak içeriye soktum. Avni de tekerlekli sandalye ile yere düştü. Avni’yi yerden alıp, yatağına koydum. O sırada Avni yakama yapıştı ve yaka kartımı kopardı, ben de el fenerini Avni’nin yüzüne tuttum; tokat ve yumrukla bayağı dövdüm. Sonra hırsımı alamayıp, yere fırlattım. Yerde kafasına tekme attım, top gibi sektirdim’ dedi” diye konuştu. Hayati tehlikesi devam eden Kılıçaslan’ın, 30 yıl önce tren kazasında iki bacağını kaybettiği ve 2 yıldır bakımevinde kaldığı öğrenildi.

Haberin Devamı