Gündem Balık av yasağı ne zaman başlıyor?

Balık av yasağı ne zaman başlıyor?

Paylaş
Balık av yasağı ne zaman başlıyor?

Denizlerin korunması, su ürünlerinin korunması ve balık avcılığında sürdürebilirliğin sağlanması amacıyla su ürünleri avcılığına her sezon belli dönemler balık av yasağı getiriliyor. Peki Balık av yasağı ne zaman başlıyor? İşte detaylar…

Ticari amaçlı su ürünleri avcılığında uygulanan av yasağı su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilirliği açısından önem taşıyor. Peki, Balık av yasağı ne zaman başlıyor? İşte av yasağı ile ilgili detaylar…

Haberin Devamı

İç sularda; sazan, kadife, siraz, yayın, tatlı su kefali ve diğer balık türlerinin avlanma yasağı 1 Nisan 2019 itibariyle başladı.

Denizlerde av yasağı 15 Nisan'da başlıyor. Av yasağının başlamasıyla birlikte balıkçılar ağlarını ve teknelerinin bakıma alacak. Sezon içinde istediğini alan balıkçılar gelecek sezon için hazırlıklara başlayacak. Balıkçılar için bir teknenin bakımı yaklaşık 3 ay sürüyor. 15 Nisan’da başlayacak olan av yasağı 1 Eylül’de sona erecek.

Küresel ısınmayla birlikte hava sıcaklığındaki değişiklikler nedeniyle balıkların normal büyümelerini tamamlayamıyor. Göç yolları ve zamanının değişmesi, hava şartlarındaki değişiklikler, deniz kirliliği, şebeke avcılığının önlenememesi, amatör avcıların ticari balıkçılar gibi yakaladığı balıkları pazarlaması ve bunlardaki artış stokların kendini toparlamasını engelliyor.

Haberin Devamı