Gündem Balon magandalığına son

Balon magandalığına son

Paylaş
Balon magandalığına son

İzmir Valiliği, son günlerde yaralanmalara da yol açan, denizin içine konulan şişirilmiş balonlara havalı tüfek ya da tabancalarla atış yaptırılmasını ve atış yapılmasını yasakladı

İzmir'in Konak Meydanı sahilinde geçen 8 Temmuz'da meydana gelen ilk olayda, ailesiyle birlikte deniz kenarına gelen 8 yaşındaki Elif Çakıcı'ya sudaki balonlara ateş edilen havalı tüfekten çıkan saçma isabet etti.

Elif'in akciğerini delip, kalp zarına saplanan saçma, doktorların başarılı müdahalesiyle çıkarıldı, küçük kız kurtarıldı. Havalı tüfekle para karşılığı balonlara ateş ettiren Tanju Vurgun ise mahkemece tutuklandı. Ateş eden kişinin belirlenmesi için de çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

>> SUDENAZ BÖYLE VURULMUŞTU

Geçen 1 Ağustos'ta meydana gelen diğer olayda ise Diyarbakır'dan tatile geldiği İzmir'de, Karşıyaka İlçesi sahilinde anneannesi, dedesi ve kardeşiyle yürüyüşe çıkan 8 yaşındaki Sudenaz Altun, denizin içindeki balonlara havalı tüfekle ateş eden 19 yaşındaki Malik Cengiz tarafından sırtından vuruldu. Hafif yaralanan Sudenaz, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Polis tarafından gözaltına alınan Cengiz ile atış yaptıran Haşmet Beysüle ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

VALİLİK KARAR ALDI

İki çocuğun ölümden döndüğü yaralanma olaylarının ardından İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, denizin içine konulan balonlara atış yaptırılmasını ve atış yapılmasını yasakladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz sahil kenarları ile beldelerinde ve özellikle açık alanlarda şişirilerek denize bırakılan balonlara havalı tabanca ve tüfekle atış yapılması nedeniyle, çeşitli yaralanmalara neden olunması, atılan saçmalarla patlatılan balonların denizde kalıp kirliliğe yol açmalarından dolayı, bu şekilde atış yapılması ve yaptırılması yasaklanmıştır" denildi.

Haberin Devamı

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç imzalı karar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile kaymakamlıklara gönderildi. Bu kararın, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C ve 66'ncı maddeleri gereğince alındığı, uymayanlar hakkında ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi gereğince yasal işlem yapılacağı bildirildi.

İZMİR, (DHA)