Gündem Baraj gölü 2 kadını yuttu

Baraj gölü 2 kadını yuttu

Paylaş
Baraj gölü 2 kadını yuttu

Arnavutköy Şamlar Barajı'na giren iki kadın boğularak hayatını kaybetti. Kadınların cesetleri, 2.5 saat süren aramanın ardından bulunarak kıyıya çıkarıldı

İstanbul Arnavutköy Şamlar Barajı kenarına pikniğe giden 26 yaşındaki Büşra Gül ile 30 yaşındaki Derya Çılpan, saat 20.00 sıralarında serinlemek için giysileriyle göle girdi. Kıyıdan açılan kadınların bir süre sonra suda batıp çıkmaya başladığını gören arkadaşları Ali Arslan da suya girdi, ancak Gül ile Çılpan suda kayboldu.

Haberin Devamı

Ali Arslan'ın haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri, yaptıkları ilk aramada kadınlara ulaşamadı. Bunun üzerine olay yerine kıyı emniyetine bağlı dalgıçlar geldi.

Dalgıçlar, iki kadının cesedini yaklaşık 2.5 saat süren aramanın ardından bularak kıyıya çıkardı. Boğularak hayatlarını kaybeden kadınların arkadaşları Rafet Aru ile Ali Arslan, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Aru ile Arslan'ın ifadelerinde, piknik için gittikleri baraj kenarında birlikte alkol aldıklarını ve daha sonra iki kadının elbiseleriyle baraja girdiğini ve boğularak hayatlarını kaybettiklerini söyledikleri öğrenildi.

Çılpan ile Gül'ün cesetleri, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Ozan URAL / İSTANBUL DHA