Gündem Barış kursu

Barış kursu

Paylaş
Barış kursu

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Rus ve Ukraynalılar, Türkçe'de birleştiler. Antalya'da bir okulda yapılan Türkçe kursuna yoğun ilgi nedeniyle 2'nci bir sınıf daha açıldı. Türk eğitmenler, bu yıl 3 bin kişiye Türkçe öğrettiklerini belirterek "Sınıfta boş sıra kalmıyor" diye konuştu.

Antalya Konyaaltı'nın savaştan kaçan Rus ve Ukraynalıların yaşamak için en çok tercih ettiği yerlerden biri olması, ilçede Türkçe'ye olan ilgiyi artırdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yabancılara yönelik Türkçe kurslarına ağırlık verdi.

Haberin Devamı

Bedriye Bileydi İlkokulu'nda 2 sınıfta Türkçe kursu açıldı. Haftanın 5 günü olan kurslara en çok Rus ve Ukraynalı kadınlar ilgi gösteriyor. Halk Eğitim Müdürü Nuray Uluçay "Bu yıl 70 kurs açtık, 3 bin kişiye Türkçe öğrettik" dedi.

TÜRK DİZİLERİNİ İZLİYORLAR

Cephede düşman olan iki ülkenin vatandaşlarının Türkçe kursunda dostluk içinde olduğunu belirten öğretmen Ilgın Simge Atıcı "Bu sınıfta 28 kişi var. Çok istekliler, severek öğreniyorlar. Öğrendikleri Türkçe ile haberleri izleyip, Türk dizilerini takip ediyorlar. Kitap okumaya da başladılar" diye konuştu. Rus öğrencilerden Olga ise "Antalya’yı çok seviyorum. Burada yaşamak istiyorum, bu yüzden de Türkçe öğrenmek istedim" ifadesini kullandı. 

7 ay önce Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen Olga Stalyukova, "Antalya çok güzel şehir. Türkçe öğrenmeye başladım" dedi.

Haberin Devamı