Gündem Bartın Amasra'daki maden patlamasında son durum ne?

Bartın Amasra'daki maden patlamasında son durum ne?

Paylaş
Bartın Amasra'daki maden patlamasında son durum ne?

Bartın Amasra’da meydana gelen maden patlaması tüm Türkiye’nin yüreğini ağzına getirdi. 14 Ekim Cuma akşamı gerçekleşen patlamada ilk açıklamalara göre eksi 300 kotunda 44 kişi, eksi 350 kotunda 5 kişi bulunuyor. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi gönderildi. Peki, Bartın Amasra’da maden patlamasında son durum ne? İşte detaylar…

Bugün milyonlarca insanın kalbi Bartın Amasra’da gerçekleşen maden patlaması ile karşı karşıya kalan işçilerle atıyor. Edinilen ilk bilgilere göre "Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sularında -300 kotunda bir patlama meydana geldi. Patlamanın nedeni henüz belirlenemezken tüm ekipler seferber edilerek gerekli çalışmalara başlandı. İşte Bartın Amasra’daki maden patlamasında son durum

Haberin Devamı
41 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağı günün ilk ışıklarıyla böyle görüntülendi Bartın'da dün akşam saatlerinde patlamanın yaşandığı maden ocağında günün ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalar devam ediyor. Öte yandan dumanların kapladığı maden ocağı havadan dron ile görüntülendi.

BARTIN AMASRA MADEN PATLAMASINDA SON DURUM NE?

Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada: “Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sıralarında -300 kotunda henüz nedeni olmayan bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekipler seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

CAN KAYBI 40'A YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu paylamaya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Bakan Soylu şunları söyledi;

Bütün kurumlarımız herkes seferber oldu. Arzu ederdik ve isterdik ki karşımızda hiçbir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim. Ancak bu saatten itibaren yapılan çalışmalarda hakikaten 300-350 metre yerin altında büyük bir seferlik ve büyük bir çaba sarf edildi. Olay olduktan sonra da kamuoyunu doğru bilgilendirmeye çalıştık.

Haberin Devamı

Sabah saat 07.30 itibarıyla gece yaptığımız 26 şehidimizden sonra 14 şehidimize daha ulaşmış olduk. 11 yaralıdan 1'i taburcu oldu. 58 madenci kurtarıldı.

Bir madencimizle ilgili belirsizliğimiz var. 40 madencimizin de kimliği belirlendi. Biraz sonra yine geri kalan 14 şehidimizin kimliğini de kamuoyuyla paylaşacağız. Burada özellikle bu çalışmaların başından itibaren ailelerle birlikte buradaydık. Ateş düştüğü yeri yakar. Burada sendika başkanlarımız, onların mesai arkadaşları... Onların büyük acılar var. Allah hem milletimize, ailelerine, mesai arkadaşlarına sabır versin. Bugün, dün olay olduğu andan itibaren Cumhurbaşkanımız bazen saat başı, bazen yarım bazen kendi aramasıyla saat arayla sürekli olarak bilgi verdik. Allah milletimizi bir daha böyle elim bir olayla karşı karşıya bırakmasın. Duamız öyle.

BAKAN SOYLU HAYATIN KAYBEDENLERİN İSİMLERİNİ AÇIKLADI

"Sağlık Bakanlığı'nın bütün ekipleri ve bütün kurumlarımızın ekipleri buradaydılar. Vefat eden kardeşlerimizin isimlerini de söyleyeceğim. Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emrah Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Ayvaz, Serkan Nakaş, Yener Saygın, Mehmet Kara, Rasim Bulut, Murat Öztan, Serhat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelek, Burhan Altun, Emrah Kaya."

Haberin Devamı

"ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailelerine sabır diliyoruz. Kurtarılmayı beklenen ailelere de sabır diliyoruz. Bütün milletimize de baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Büyük bir üzüntü içinde olduğumuzu söylemek isterim. Allah bu tip olaylarla bizi bir daha karşı karşıya bırakmasın. Arama-kurtarma çalışmalarında umutlu bir haber bekliyoruz."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın’daki maden kazasında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

BAKAN DÖNMEZ: İLK DEĞERLENDİRMELERE GÖRE GRİZU PATLAMASI OLDUĞU ŞEKLİNDE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilk değerlendirmelere göre olayın grizu patlaması olduğunu belirterek, "Ölen işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralı işçilerimize de acil şifalar diliyorum. Bugün 16.00- 00.00 vardiyasında, 18.15 sıralarında patlama hadisesi meydana geldi. Patlamanın ardından öncelikle müessesede bulunan arama- kurtarma ekipleri olay yerine gitti. Sayıları Sayın Bakanımız ifade etti. Yaralılarımız var, ölülerimiz var. Galerilerimizde havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor. Kısmi göçükler var. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmelere göre grizu patlaması olduğu şeklinde. Galerilerin belli kısımlarına kadar fayton dediğimiz mini raylı sistem çalışıyor. Bir kısmında ancak yaya, elle müdahaleler söz konusu. Bütün arama- kurtarma ekipleri şu anda görev başında. Herhangi bir eksikliğimiz yok" dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BARTIN'A GİDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır programını iptal etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün maden faciasının yaşandığı Bartın'a gidecek.