Gündem Başını keserle ezmişti! Vahşetin nedeni 1500 lira

Başını keserle ezmişti! Vahşetin nedeni 1500 lira

Paylaş
Başını keserle ezmişti! Vahşetin nedeni 1500 lira

Kayseri'de Hasibe Soykuk'u başına keserle vurarak öldüren İsmail Kocatürk, ikinci ifadesinde her şeyi itiraf etti. Soykuk Ailesi’nin 3 günlük gübre taşıma ücreti olan 1500 TL’yi vermediğini anlatan Kocatürk, bu nedenle tartıştığı Hasibe Soykuk’u öldürdüğünü söyledi.

Kayseri Melikgazi’de geçen yıl 13 Kasım’da Hasibe Soykuk (51), evinde başına keserle vurularak öldürülmüştü. Soykuk’un eşi S.A.S., oğulları S.S. ve B.B.S. ile komşuları İsmail Kocatürk gözaltına alınmıştı. 9 suç kaydı olan Kocatürk’ün, evinin bazı bölümlerinde ve lavaboda kan izleri bulunmuştu. Kocatürk, ifadesinde cinayeti işlemediğini öne sürerek, “Ses geldi. B.B.S.’nin elinde keser vardı. Birbirimizi itekledik. B.B.S., bana ‘kimseye bir şey söyleme, aileni de çocuklarını da öldürürüm’ dedi. Korkuyla evime gittim. Kan lekelerini yıkadım” demişti. Kocatürk tutuklanırken, Soykuk’un eşi ve 2 oğlu serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

CEZAEVİNDEN DİLEKÇE YAZDI

Kocatürk, cezaevinden dilekçe yazarak, yeniden ifade vermek istedi. Kocatürk’ün ifadesinde, “Hasibe Soykuk’un ailesi ile 4 gün için gübre taşıma için anlaştım. 1 günlük ücretimi verdiler. 500 lira aldım. Ama 3 günlük ücretim olan toplam 1500 TL’yi vermediler. Evlerine gittim, oğlu B.B.S.’yi sordum. Hasibe’ye, ‘oğlun esrar içmek yerine paramı versin’ dedim. Hasibe bana ‘sen oğlumu takip edeceğine önce karını takip et’ dedi. Tartıştık. İtişme oldu. Koltuk üzerinde keseri gördüm, alıp vurdum. Ardından Hasibe içeri doğru gitti. Arkasından gidip bir kez daha vurdum. Araç sesini duyunca kaçtım” dediği ortaya çıktı. Samed Aydın SUN/DHA