Gündem Başka kadınları kurtarmak için çabalarken erkek şiddetine kurban gitti

Başka kadınları kurtarmak için çabalarken erkek şiddetine kurban gitti

Paylaş
Başka kadınları kurtarmak için çabalarken erkek şiddetine kurban gitti

Mervegül Bayer, erkek şiddetine uğrayan kadınların yardımına koşardı. Sosyal medyada arkadaşlarıyla birlikte o kadınların elinden tutar ve hayata yeniden başlayabilmeleri için uğraşırdı. Ne yazık ki Mervegül de eski eşinin kurşunlarına hedef oldu.

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü... Türkiye bu özel güne bir kadın cinayetiyle girdi. Mersin'in Tarsus ilçesinde oturan Mervegül Bayer (31), polis Mustafa Yıldır (41) ile 6-7 ay evli kaldıktan sonra boşandı. Mustafa Yıldır; boşandıktan sonra eski eşinin peşini bırakmadı, tehditler yağdırdı. Mervegül Bayer bunun üzerine eski eşi hakkında mahkemeden uzaklaştırma kararı aldırdı. Ancak son aylarda yeniden barışma yoluna girdiler. Bayer de bunun üzerine uzaklaştırma kararını geri çekti.

Haberin Devamı

ARALARI YiNE BOZULDU

Son 3-4 gündür araları tekrar bozuldu. Mustafa Yıldır'ın tehditleri yeniden başladı. Çift, dün sabah Tarsus'un Yenice mahallesinde demiryolu kenarında konuşmak için buluştu. Konuşma tartışmaya dönünce Yıldır beylik silahını çekti ve Bayer'e kurşun yağdırdı. Ardından aynı silahı başına dayayıp tetiği çekti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Bayer, yaşamını yitirdi. Mustafa Yıldır da olay yerinde öldü. Yıldır'ın, Bayer ile ikinci evliliğini yaptığı öğrenildi.