Gündem Basketçilere vize eziyeti

Basketçilere vize eziyeti

Paylaş
Basketçilere vize eziyeti

Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı, İngiltere temsilcisi London Lions ile karşılaşmak için Londra'ya gitmek istedi. İngiltere, Türk sporculara ve teknik heyete vize vermedi. FIBA, "Maça çıkmazsanız ömür boyu men cezası alırsınız" dedi. Takımdan sadece 5 kişi, yabancı pasaportları olduğu için Londra'ya gidebildi.

Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası play-off turunda 30 Kasım'da çekilen kura sonucu London Lions ile eşleşti. Takım oyuncularının ve teknik ekibin tüm evrakları hazırlandı, İstanbul'da İngiltere Başkonsolosluğu'na vize başvurusu yapıldı. Ancak konsolosluk "Sizin önceliğiniz yok, internetten randevu alıp öyle gelin" dedi. Takım randevuyu ancak 13 Aralık'a aldı ve evrakları teslim etti.

Haberin Devamı

5 oyuncu mola aldıklarında sandalyelere oturup sadece sürenin geçmesini bekledi. Çünkü kendilerine taktik verecek kimse yoktu.

BAKANLIK ÇARE BULAMADI

London Lions, 14 Aralık'ta Bursa'ya geldi, ilk maçı 77-53 kazandı. Rövanş maçı 21 Aralık'ta Londra'da oynanacaktı. Bu arada İngiltere Başkonsolosluğu "Vize işlemleri en az 15 gün sürer. İşlemleri kısaltamayız" dedi. Dışişleri Bakanlığı devreye girdi ama bir sonuç alınamadı. Takım yöneticileri FIBA'ya başvurup erteleme istedi. Ancak FIBA, "Maça çıkmazsanız 40 bin Euro ceza ödersiniz ve ömür boyu men edilirsiniz" cevabını verdi.

Takım sahaya çıkarken 'Benç' adı verilen ve yedek oyuncularla teknik ekibin oturduğu sandalyeler bomboştu.

MAÇ TARiHi FARKLA BiTTi

Haberin Devamı

Bu gelişmeler üzerine Hırvat Mia Masic, İspanyol Oumoul Sarr, ABD'li Channon Fluker ile Bulgaristan çifte vatandaşlığı olan Kaptan Eda Şahin ve Almanya çifte vatandaşlığı bulunan Tuba Poyraz Londra'ya gidip maça çıktı. Kendilerine teknik ekipten kimse eşlik edemedi. Kaptan Eda Şahin sakattı ve maç boyunca sadece ayakta durabildi. Maçı London Lions 122-63 kazandı. 

Vize alamayan Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı, İngiltere'deki maça 1’i sakat 5 oyuncuyla çıktı