GündemBayrak kaldı, müdür gitti

Bayrak kaldı, müdür gitti

Paylaş
Bayrak kaldı, müdür gitti

Antalya saat kulesine Vali Hulusi Şahin’in talimatıyla gönder dikilerek, Türk bayrağı çekildi. ‘Gönder yapıya zarar verir’ diyen Koruma Kurulu, Şahin’in, “Herkes haddini bilecek” tepkisi üzerine kararını değiştirdi. Bayrak yerinde kaldı, Valinin sözlerini gündeme taşıyan Birim Müdürü Cemil Karabayram görevden alındı.

Antalya’da kentin önemli sembollerinden olan ve burçlar üzerinde yer alan, 2’nci Abdülhamid döneminde ‘saat kulesi’ olarak inşa edilen yapının dört bir tarafındaki saatler geçtiğimiz yıl restore edildi. Çalışmalar tamamlanınca, kulenin eski fotoğraflarında gönderde dalgalanan Türk bayrağını gören Vali Hulusi Şahin, kuleye Türk bayrağı çekilmesi talimatını verdi. Kuleye sabitlenip, düşme ihtimaline karşı çelik halatlarla desteklenen gönder hazırlanarak, Türk bayrağı çekildi.

Haberin Devamı

RAPOR DEĞİŞTİ

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, kuleye zarar verdiği gerekçesiyle gönderin temelden uzanan bir şekilde yapılması gerektiğini savunan bir rapor hazırladı. Vali Şahin, bayrağın yerinde kalması yönünde uyarı yaptı. Bu sırada Birim Müdürü Cemil Karabayram, Şahin’in, “Herkes haddini bilecek. O bayrak orada dalgalanacak” sözlerini gündeme taşıdı. Bir kez daha toplanan Kurul, gönder ve bayrağın yerinde kalmasına karar verdi. Karabayram ise valilik kararıyla görevinden alındı. Alparslan ÇINAR/DHA