Gündem Bayram Gazetesi ertelendi

Bayram Gazetesi ertelendi

Paylaş
Bayram Gazetesi ertelendi

Ramazan Bayramı'nda çıkması öngörülen Bayram Gazetesi'nin yayımlanması, Kurban Bayramı'na ertelendi

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Bayram Gazetesi'nin Türkiye’de bir gelenek olduğunu söyledi.

Bu geleneğin bir süre önce bir gazetenin inadı uğruna kaybedildiğini ve bayramlarda gazetecilerin tatil yapma imkanının ortadan kalktığını belirten Atalay, "Bayramlarda gazeteler zaten genelde zarar ederler, tiraj kaybederler.

Bu açıdan da bayramlarda çıkmak hiçbirinin hayrına değildir. Bayram Gazetesi uygulamasının sona ermesiyle gazeteciler bayramlarda mesai yapıyor. Bayramlarda gazetelerin çıkmasının hiç kimseye faydası olmadığı gibi, bunun kazananı da yok ama kaybedeni çok" şeklinde konuştu.

Atalay, Bayram Gazetesi geleneğini yeniden canlandırmak istediklerini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Cemiyetlerimizle el ele vererek Bayram Gazetesini çıkaralım istiyoruz. Gazeteciler tatil yapsın.

Bayramlarda çalışmak isteyenler de zaten Bayram Gazetesinde çalışabilir. Bu aynı zamanda cemiyetlerimiz ve işsiz gazeteciler için de bir gelir kaynağıdır.

En önemlisi de bayram ortamını düşünerek toplumdaki kaynaşmayı, sevgi ve dostluk ortamına katkıda bulunmayı, dostluk mesajları verip insanları bütünleştirmeyi birebir amaçlayan bir Bayram Gazetesi formülüyle de insanlarımıza hak ettiği bayramı yaşatmayı arzuluyoruz."

6 GAZETE SAHİBİ PROTOKOLÜ İMZALAMADI

Gazete sahipleriyle konuyla ilgili çeşitli vesilelerle görüştüklerini anlatan Atalay, şunları kaydetti: "8 aydır devam eden çalışmalarımızda sona yaklaştık. Bayramda gazetelerin çıkmaması, bunun yerine Bayram Gazetesinin çıkması için hazarladığımız protokolü imzaya açtık.

Bayram Gazetesinin Ramazan Bayramı’na yetişmesi için bu hafta sonuna kadar imzaların tamamlanması gerekiyordu. 24 ulusal gazetenin 18’inin imtiyaz sahibi protokolü imzaladı. 6 gazetenin patronu ise yurt dışında, şehir dışında ve tatilde olmasını gerekçe göstererek protokolümüzü imzalamadı.

İmzaların hafta sonuna kadar tamamlanmasını ümit ediyorduk ama tamamlanamadı. Yayın öncesi hazırlık sürecini de dikkate alarak Bayram Gazetesinin çıkışını Kurban Bayramı’na ertelemek zorunda kaldık. Bütün hazırlıklarımızı Kurban Bayramı’na göre yapıyoruz. Eksik imzaların tamamlanmasını ve Bayram Gazetesinin gelecek bayram çıkmasını temenni ediyoruz."