Gündem Bayram göçü

Bayram göçü

Paylaş
Bayram göçü

9 güne uzatılan Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler cuma gününden itibaren yollara düştü. Türkiye’nin kuzeyinden güneyine doğusundan batısına dün yollarda yoğunluk yaşandı.

Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek isteyenler cuma gününden itaberen yollara düştü; bir çok bölgede trafik yoğunluğu yaşandı. Aydın-Muğla karayolunda zaman zaman trafik durma noktasına geldi. Kentlere girişte ekipler denetimlerini sıklaştırdı. Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde önceki gün başlayan yoğunluk dün de sürdü. ‘Bayram göçü’nün devam ettiği güzergah üzerinde trafik zaman zaman durdu. Sürücüler dur-kalk şeklinde ilerleyebildi. Bolu geçişi boyunca polis, jandarma ve karayolları ekipleri dron destekli denetim yaptı.

Haberin Devamı

43 İLİN GEÇİŞ NOKTASI

Türkiye’nin en önemli karayolu ulaşımından biri olan, 43 ilin geçiş noktası ‘kilit kavşak’ Kırıkkale’de de bayrama sayılı günler kala trafik yoğunluğu yaşandı. İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara gibi farklı illerden hareket eden tatilcilerden dolayı yaşanan yoğunluk karşısında emniyet ve jandarma ekipleri de denetimleri artırdı. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, araç geçişinin 12 binden 26 bine yükseldiğini belirtti. Karadeniz Sahil Yolu’nda da benzer görüntüler oldu; uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik ekipleri alarma geçti.

HAVALİMANI DOLDU TAŞTI

Bayram tatilini kent dışında geçirmek isteyenler dün sabah erken saatlerden itibaren İstanbul Havalimanı’nı doldurdu.

BAKAN TALİMAT VERDİ

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla bayram süresince görev yapacak personel sayısı iki katına çıkarıldı.