GündemBayram sevinci

Bayram sevinci

Paylaş
Bayram sevinci

Diyarbakır'da köyde oynarken kaybolan 4 ve 5 yaşlarındaki iki kuzen Zeynep ve Sude için ekipler seferber oldu. Jandarma, AFAD ve itfaiyenin, köpek ve drone destekli aramaları sonuç verdi. Sabaha karşı bulunan kızlar, endişeli ailelerine bayram sevinci yaşattı.

Hani ilçesinin Kuyular köyünde önceki gün saat 15.30 sıralarında evden oynamaya çıkıp kaybolan Sude Özkılıç (5) ve Zeynep Özkaya’yı (4) yakınları önce kendi imkanlarıyla bulmaya çalıştı. Sonuç alamayan aileler durumu 112 Acil'e bildirdi. Bölgeye jandarma, AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinden oluşan 100 kişi sevk edildi. Hani Kaymakamı Abdullah Yüksel de arama çalışmalarına katıldı.

Haberin Devamı

8 KiLOMETRE UZAKTA BULUNDULAR

9 saat süren aralıksız çalışmaların ardından, insansız hava aracının görüntü belirlemesi üzerine kokuya duyarlı köpeklerin yönlendirmesiyle kuzenler, kayboldukları noktadan 8 kilometre uzakta bulundu. Yorgunluktan bitkin düşüp uyuyakaldıkları anlaşılan Zeynep ve Sude, ekiplerin çaldığı düdük sayesinde uyanıp, karşılık verdi. Kızlar, ailelerine teslim edildi. Seyfettin EKEN-Burak EMEK/DHA