Gündem Bedellilerin oyuncak silahla komando pozları

Bedellilerin oyuncak silahla komando pozları

Paylaş
Bedellilerin oyuncak silahla komando pozları

Askerliğini Burdur'da döviz karşılığı 21 günde tamamlayan bedelliler, çarşı izinlerinde komando kıyafetleri ve oyuncak silahlarla poz veriyor

Bedelli askerler, askerlik görevleri sırasında Burdur ekonomisine kişi başına ortalama 750 lira kazandırıyor. Bedelliler, Burdur ekonomisine 21 günlük bir dönemde, toplam 2 milyon 500 bin lira katkıda bulunuyor.

DİLENCİLER BİLE AKIN EDİYOR

Özellikle fotoğrafçılar, lokantalar, oteller, hediyelik eşya satanlar, bedelli askerlerin yolunu gözlüyor. Bedelli döneminde çevre illerden dilenciler de Burdur’a akın ediyor.

Haberin Devamı

Burdur ekonomisinin ticaret ve hizmet sektörüne dayanan tarafında, bedelli askerliğin önemli bir yer tuttuğunu belirten Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, "Yılda dört dönem Burdur’a gelen bedelli askerler, askerliğin yanında turistik tatil dönemi de yaşıyor. Bu kısa dönem askerlik, her asker için, uzun yıllar unutulmayacak hatıralar kazandırıyor" dedi. Keyik, şöyle devam etti:

"Bedelli askerliğin Burdur için en önemli kazanım alanı, bedava tanıtım konusu ve maliyetsiz turizm kitlesi oluşudur. Ancak bu kapsamda herhangi bir kuruluş veya kurum tarafından akademik bir çalışma yapıldığı söylenemez. Yaklaşık 300 işyerinin yararlandığı askerin çarşı çıkışları, Burdur esnafı için gelirin tavan yaptığı günlerdir."

Haberin Devamı

ÜNLÜLERİN ADRESİ BURDUR

Yurtdışında yaşayan ve askerlik görevlerini Burdur’da bedelli olarak yerine getirenler arasında milli futbolcular, milli basketbolcular, sanatçılar ve kamuoyunun yakından tanıdığı ünlülerin çocukları da yer alıyor. Bu isimlerin başında ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve damadı geliyor.

Bugüne kadar askerliğini döviz karşılığı bedelli olarak yapan erler arasında Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak, milli futbolcu Emre Belözoğlu, Nihat Kahveci, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, sanatçılardan Mehmet Ali Erbil, Rafet El Roman ve Kubat gibi isimler de yer aldı.

Askerlik görevlerini Burdur'da döviz karşılığında 21 günde tamamlayan bedelli erler, çarşı izinlerini komando kıyafetleri ve oyuncak silahlarla poz vererek objektif karşısında geçiriyor.

DHA