Gündem Bekçi alımı başvuruları başladı mı? Ne zaman başlayacak?

Bekçi alımı başvuruları başladı mı? Ne zaman başlayacak?

Paylaş
Bekçi alımı başvuruları başladı mı? Ne zaman başlayacak?

Bekçi alımı başvuruları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. On binler kişinin beklentisi başvuruların yeni haftanın ilk günü olan pazartesi günündeydi. Fakat hala ilan çıkılmış değil. Hal böyle olunca adayların yönelttiği soru "Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak?" şeklinde...

Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? On binlerin yönelttiği soru mart ayının başlangıcından beri bu şekilde... Çünkü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Mart ayında 8 bin bekçi alımı ilanı çıkılacak." duyurusunda bulunmuştu. İlanla ilgili henüz net bir duyuru yapılmazken adaylar da haftanın ilk gününde Polis Akademisi'nin resmi sitesini sık sık ziyaret ediyorlar.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

8 bin bekçi alımı için henüz İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden net bir tarih verilmedi. Bekçilik giriş sınavına ön başvuruların mart ayının ortalarına doğru başlaması bekleniyor. İşlemler Polis Akademisi’nin “www.pa.edu.tr” sitesinden yapılacağı biliniyor.

POLİS AKADEMİSİ GEÇEN HAFTA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün geçen gün resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında 81 il valiliğinde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 8 bin erkek çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı bildirildi. Duyuruda, alıma ilişkin esaslar, il kontenjanları ve başvuru şartlarının ilerideki günlerde açıklanacağı aktarıldı.

Haberin Devamı