Gündem Berfin Ada 23 aydır oruçlu

Berfin Ada 23 aydır oruçlu

Paylaş
Berfin Ada 23 aydır oruçlu

Depremzede Fırat ailesinin 23 aylık kızları Berfin Ada, SMA hastası. Tedavi için gerekli paranın yüzde 64’ü toplandı. Berfin Ada’nın 13.5 kiloyu aşmaması gerekiyor. Anne Helin Fırat, “Kızım 23 aydır oruçlu. Kızımı kurtarmak için destek verin” dedi.

YARDIM PARALARI ENKAZ ALTINDA KALDI

Haberin Devamı

Malatya Doğanşehir’de Nisan 2022’de dünyaya gelen 23 aylık Berfin Ada Fırat’a henüz 6 aylıkken ölümcül kas hastalığı SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Bebeklerinin hastalığı ile yıkılan anne Helin (20) ve baba Cem Fırat’ın (22) hayatı geçtiğimiz yıl 6 Şubat depreminde altüst oldu. Kızları için valilik onaylı yardım kampanyası başlatan ailenin topladığı paralar, enkaz altında kaldı. Evlerini depremde kaybeden aile, çareyi İzmir’e taşınmakta buldu.

‘DOĞUM GÜNÜNDE YENİDEN DOĞSUN’

Fırat ailesi, Berfin Ada’nın tedavisi için yeniden valilik onaylı bağış kampanyası başlattı. Baba Cem Fırat, il il dolaşarak yardım topluyor. Tedavi için gerekli paranın yüzde 64 ’ünü topladıklarını belirten anne Helin Fırat, “Elimizden bir şey gelmiyor. Kızım, hastalığı yüzünden 23 aydır oruçlu bir bebek. Doğum gününe 28 gün kaldı. İstiyoruz ki bu iki geri sayım aynı anda bitsin. Balonlarını doğum gününde gökyüzüne uçuralım” dedi.

Haberin Devamı

GÖZLERİNİN ÖNÜNDE ERİYOR

Berfin Ada artık oturamıyor. Gündüzleri de solunum cihazına bağlanmaya başladı. Ağzından kelimeler de çıkmaz oldu. Helin Fırat, “Bebeğimizi kurtarmak için her bir kuruşa ihtiyacımız var” dedi.