Gündem Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli Zirvesi sona erdi

Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli Zirvesi sona erdi

Paylaş
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli Zirvesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. İşte görüşmeye dair detaylar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti. Saat 14:00 sıralarında başlayan görüşme yaklaşık bir saat 15 dakika sürerken siyaset gündemine dair konular ele alındı.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI SONRASI İLK GÖRÜŞME

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı olduğunun duyurulmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ilk kez bir araya geldi.

Görüşmeye dair detayları CNN Türk Muhabiri Arda Erdoğan aktardı:

"Görüşme yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yılın üçüncü görüşmesini gerçekleştirdi Cumhurbaşkanı

Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. Bir önceki görüşmenin tarihi ise 16 Şubat'tı. Masa 3 kritik başlık vardı. Bir tanesi seçimler, diğeri seçimlere yönelik hazırlıklar ve afet bölgesiydi. Afet bölgesinde yapılan çalışmaları her iki liderin ele aldığı öngörülüyor.

Seçim takvimi de yaklaşmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 11 Mart'ta imzalayacağı ve Resmi Gazete'de yayınlanacak o kararnamenin ardından hazırlıklar da iki liderin masasındaki kritik başlıklar arasındaydı. Komisyon çalışmalarına dair çıktılar da iki liderin gündemiydeydi."

Haberin Devamı

 MİLLETVEKİLİ LİSTELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

10 Mart'ta Erdoğan'ın seçime ilişkin kararı imzalaması, 11 Mart'ta da Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. AK Parti ve MHP seçim takvimini ve seçim sürecini ele alınacak. Erdoğan ve Bahçeli tarafından ortak komisyona dair çıktılar değerlendirilecek. Depremzedelerin oy kullanabilmesi için atılacak adımlar da iki liderin gündeminde olacak. İttifaklar da iki liderin gündeminde. Cumhur İttifakı'nın genişleyip genişlemeyeceği, belirlenecek milletvekili listeleri değerlendirilecek. Önümüzdeki süreçte Cumhur İttifakı nasıl bir kampanya yürütecek, ortak miting yapılacak mı sorularına cevap aranacak.

Külliye'deki son görüşme 16 Şubat'ta gerçekleşti. İki lider son olarak 28 Şubat'ta depremden etkilenen Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Afşin ile Malatya'nın Doğanşehir ilçelerini birlikte ziyaret etmişlerdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Gine Bissau Cumhurbaşkanı Cissoko Embalo ile de bir araya gelecek.