Gündem Beylikdüzü'nde metrobüsler kafa kafaya çarpıştı

Beylikdüzü'nde metrobüsler kafa kafaya çarpıştı

Paylaş
Beylikdüzü'nde metrobüsler kafa kafaya çarpıştı

Beylikdüzü’nde sürücüsüz bir şekilde bariyerlere çarparak ilerleyen metrobüs, karşı şeritten gelen başka bir metrobüsle kafa kafaya çarpıştı. Arkadan gelen başka metrobüsün ise çarpışan araçlara arkadan çarpmasıyla meydana gelen zincirleme kazada 3 kişi yaralandı.

Beylikdüzü'nde şoförünün arızayı kontrol etmek için indiği içinde yolcu olmayan metrobüs, kendiliğinden hareket geçip, sağa sola çarptıktan sonra karşısına çıkan başka bir metrobüsle kafa kafaya çarpıştı. Kazada yaralanan 9 kişi hastanelere kaldırıldı. Kaza anı yoldaki bir araçtan kişiler tarafından çekilen cep telefonu kamerasına yansıdı. Şoför Oktay A. gözaltına alındı.

Kaza, saat 18.30'da Beylikdüzü Belediye Durağı ile Cumhuriyet Durağı arasında meydana geldi. Yeni alınan araçlardan olan, Oktay A.'nın kullandığı Metrobüs, Beylikdüzü yönünde ilerlerken arıza yaptı. İçinde yolcuların olmadığı metrobüsü durduran Oktay A., inip arızayı kontrol etti. Aküye baktığı sırada metrobüs kendiliğinden hareket etti.

Haberin Devamı

Sağa sola çarparak ilerleyen metrobüs, karşıdan gelen metrobüsle kafa kafaya çarpıştı. Arkadan gelen bir başka metrobüs de duramayarak kazaya karıştı. Meydana gelen kazada 8 kişi yaralandı. Bildirilmesi üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 1'i şoför 8'i yolcu 9 kişi çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaza nedeni ile bölgede metrobüs yoğunluğu oluştu. Kaza yapan araçların kenara alınmasının ardından metrobüs seferleri normale döndü. Kaza sonrası metrobüslerin durumu ve oluşan yoğunluk drone ile görüntülendi.

ÇARPIŞMA ANI KAMERADA

Kaza anı yolda ilerleyen bir araçtaki kişilerce cep telefonu kamerasına kaydedildi. Görüntülerde, önü çarpılmış haldeki metrobüsün yalpalayarak ilerlediği ve karşısındaki metrobüsle çarpıştığı yer alıyor. Görüntüyü çeken kişilerin, "Metrobüs kendi kendine gidiyor, çarpa çarpa. Çarpmaktan her tarafı paramparça olmuş. Bir sağa vuruyor, bir sola vuruyor bu. Şoförü yok, öndeki araca çarpacak. İçinde yolcu varken metrobüse çarptı. Çok kötü araçlar şahlandı" dedikleri duyuluyor.

Haberin Devamı


"KAFA KAFAYA ÇARPIŞTILAR"

Kazaya sebebiyet veren metrobüs şoförünün baygın halde olduğunu söyleyen Ahmet Veysel Anık, "Ben sesleri duydum. Çok büyük bir ses geldi. Hemen buradan çıktım. Kafa kafaya çarpıştılar. Metrobüs şoförü büyük bir ihtimalle bayılmıştı. Yaralılar vardı. Bir anda burası ana baba günü oldu. Kan vardı. Fakat durumları ağır değildi" dedi.


ARIZA İÇİN İNİNCE ARAÇ HAREKET ETMİŞ

Kazaya ilişkin çalışma başlatan polis, metrobüsün şoförü Oktay A. gözaltına aldı. Beylikdüzü Polis Merkezi'nde işlemleri süren şoför Oktay A.'nın ifadesinde, kaza öncesi oluşan bir arıza nedeniyle aracı durdurduğunu, inip aküyü kontrol ettiğinde aracın kediliğinden hareket ettiği ve ardından kazanın medyana geldiğini söylediği öğrenildi.

Beylikdüzü'nde iki metrobüsün çarpıştığı kaza kamerada Metrobüs yolu Beylikdüzü Belediyesi Durağı yakınlarında saat 18.30 sıralarında metrobüsler kafa kafaya çarpıştı.