GündemBir canın karşılığı para olur mu?

Bir canın karşılığı para olur mu?

Paylaş
Bir canın karşılığı para olur mu?

Sivas’ta otomobilin TIR’a çarptığı kazada Şule Yıldırım Arslan hayatını kaybetti. TIR şoförü İlhami Şimşek’e verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası, 15 bin 200 TL para cezasına çevrildi. Cezayı az bulan bir üst mahkeme de kararı bozdu. Şule Arslan’ın annesi Meryem Yıldırım, “Bir canın karşılığı para cezası mı olur? İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde 23 Ekim 2021’de İlhami Şimşek’in kullandığı TIR, iddiaya göre D-200 Karayolu’na kontrolsüz çıkış yaptı. Bu sırada Sivas’tan Tokat’a giden S.A yönetimindeki otomobil, TIR’a çarptı. Kazada Şule Yıldırım Arslan (29) hayatını haybetti, eşi S.A. ise yaralandı. Kazanın ardından gözaltına alınan TIR şoförü, adli kontrolle serbest bırakıldı. Kaza tespit tutanağına göre, TIR şoförü Şimşek’in ‘kavşaklarda geçiş hakkı’ kuralını ihlal ettiği tespit edildi. Şimşek’e verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası, 15 bin 200 TL para cezasına çevrildi.

Haberin Devamı

‘ADALET YERİNİ BULSUN’

Ailenin itirazı üzerine karar, bir üst mahkemeye taşındı. Üst mahkeme de verilen cezayı az bulup kararı bozdu. TIR şoförünün tutuklanmasını isteyen Şule Arslan’ın annesi annesi Meryem Yıldırım, “Ben her hafta kızımın mezarını bekliyorum. Biz her gün acı çekiyoruz. Gitsin birazcık hapiste yatsın. Bir canın karşılığı para cezası mı olur? En ağır cezayı almasını istiyorum. Adalet yerini bulsun. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Hiçbir insanın hayatı parayla ödenmez” dedi.