Gündem Bir filmle hayatı değişti

Bir filmle hayatı değişti

Paylaş
Bir filmle hayatı değişti

Tokatlı Nesrin güreşe ilgi duyuyordu. Ancak babası, köydekilerin baskısıyla kızının güreşmesine izin vermiyor, Nesrin gizli gizli antrenmanlara gidiyordu. Okul müdürünün tavsiyesiyle Hint filmi Dangal'ı izleyen babanın yüreği yumuşadı. Nesrin de babasının desteğiyle Dünya ve Avrupa şampiyonu oldu.

İYİ EL ENSE ÇEKERSİN

Haberin Devamı

Turhal ilçesi Kargın köyünde yaşayan Alişen ile Melek Baş çiftinin 6 kız çocuğundan 5’incisi olan Nesrin Baş (21), 6 yıl önce ortaokul sıralarında öğretmenin "Senin ellerin büyük iyi el ense çekersin" diyerek yönlendirmesiyle güreşe başladı. Ancak babası Alişen Baş, 'kızlar güreşir mi' diyen çevrenin baskısıyla güreşe karşı çıktı. Nesrin, anne ve ablalarının desteği ile babasından gizlice antrenmanlara gitti.

MÜDÜRÜN TAVSİYESİNE UYDU

Baba Alişen Baş ise bunu öğrendiğinde soluğu kızının okul müdürünün yanında aldı. Amacı, kızının güreşmesinin önüne kesmekti. Baş o günü şöyle anlattı: "Müdür bana ’Kaç tane kızın var’ diye sordu. 6 kızımın olduğunu söyledim. ’Dangal filmi var, onu izle’ dedi. Ben de izledim. Gördüm ki, filmindekilerle bizim kaderimiz aynı. Oradaki Hintli adamın da oğlu yoktu. 4 kızı vardı. Filmi izledikten sonra Nesrin'e dedim ki, ‘Her daim yanındayım. Devam et sen."

Haberin Devamı

KIZIMLA GURUR DUYUYORUM

Dangal filminde iki kızına güreş öğreten Hintli babanın, sosyal çevreye karşı verdiği mücadelenin aynısını bu kez Nesrin'in babası kızına arka çıkarak verdi. Nesrin de babasının desteğiyle katıldığı ilk turnuvada Türkiye 2’ncisi oldu. Milli sporcu 23 yaş altında 68 kiloda dünya ve Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Yeni hedefi büyüklerde dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak. Babasına ise "Kızımla gurur duyuyorum" demek kaldı.

Dangal filmi Hintli bir babanın (Aamir Khan) toplum baskısına rağmen iki kızı Babita ve Geeta'ya güreş öğretip, şampiyon yapmasını konu alıyor.