Gündem Bir kurşun bir aileyi nasıl dağıttı?

Bir kurşun bir aileyi nasıl dağıttı?

Paylaş
Bir kurşun bir aileyi nasıl dağıttı?

Bir magandanın silahından çıkan kurşun ensesine saplandığında Ahmet Emre Çavuş daha 17 yaşındaydı. Felç kaldı, 2 yıl tedavi gördü ama yaşama tutunamadı. Anne Zeynep Çavuş hayata küstü, 2 yıl kimseyle konuşmadı. Baba Bülent Çavuş, 8 yıldır evladını vuranın bulunması için mücadele veriyor ve "Biz ancak yavrumuzun katili bulunursa yaşama döneceğiz" diyor.

Alev Gürsoy Cimin'in özel haberi... İstanbul Sultangazi'de oturan Ahmet Emre Çavuş, 2 Ağustos 2015'te arkadaşlarıyla yolda yürürken nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla ensesinden vuruldu. Omuriliğinin zedelendiği anlaşılan Emre ne yazık ki felç kaldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş taraftarı olduğu için Ahmet Emre'nin mezarı da siyah-beyaz. Anne ve baba neredeyse her gün mezarı ziyaret ediyor...

Çeşitli hastanelerde defalarca tedavi gördü ama ne yazık ki 2017'de yaşamını yitirdi. Ailesi ise hem evlatlarının ölümüyle hem de aradan geçen bunca yıla karşın katilinin bulunmaması sebebiyle perişan oldu.

 

 

SÖZÜMÜZÜ TUTAMADIK

Kendini evladının katilini bulmaya adayan ve başka çocuklar ölmesin diye 'Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu' kuran baba Bülent Çavuş, "2015'te hayatımız bir kör kurşunla bilinmeze savruldu. Emre’ye o magandayı bulup adalete teslim etmek için söz vermiştik ama 8 yıldır başaramadık. 8 yıldır gülmeyi unuttuk. Eşim ve ben her çalan telefonla heyecanlanıyoruz, 'Katilin bulunduğu haberini verecekler' diyoruz ama olmuyor" dedi.

Haberin Devamı

DARMADAĞIN OLDUK

Anne Zeynep Çavuş "Benim yavrum 17 yaşında vuruldu, 19 yaşında hayatının baharında toprağa gitti. Bir evlat verdim toprağa. Bu bir anne için tarif edilemez acı. Oğlumun katilini bulsunlar ki bir nebze olsun rahat nefes alayım. Yıllardır haykırmaktan çok yoruldum. Bizim suçumuz ne? Neden evladımıza verdiğimiz sözü tutamıyoruz? Yaşamak bizim de hakkımız ama yaşayamıyoruz bu acıyla. Bir kurşun hepimizi, ailemizi darmadağın etti" diye konuştu.