Gündem Bir tuhaf kaybolma

Bir tuhaf kaybolma

Paylaş
Bir tuhaf kaybolma

Alaska’da ormanda yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Jonas Bare ve Cynthia Hovsepian çifti 8 gün sonra sağ bulundu. Söylediklerine göre sadece su içerek hayatta kalmışlardı. Ancak otellerinden sadece 4 kilometre uzakta bulunmaları, Jonas Bare’in tişörtü ve önceden yaptığı sosyal medya paylaşımları, bu kaybolma hikayesini şüpheli hale getirdi.

Gezgin bir çift olan ABD'li Jonas Bare (50) ve görme engelli Cynthia Hovsepian (37) aralarında Türkiye'nin de olduğu 32 ülkeye seyahat etmişti. Son olarak birlikte Alaska'ya gittiler. 11 Ağustos'ta birlikte yürüyüşe çıktılar. Çift geri dönmeyince arama başlatıldı. Ormanda yürüyüşe çıkan 2 kişi önceki gün Jonas Bare'i bir otelin 180 metre uzağında buldu. Jonas Bare olay yerine gelen arama ekiplerine yardım bulmak için Cynthia Hovsepian'ı yalnız bıraktığını söyledi ve onları kadının bulunduğunu öne sürdüğü yere götürdü.

Haberin Devamı

HİÇBİR ŞEY YEMEMİŞLER

Fakat gittikleri yerde hiç kimse yoktu. Ekiplerin adının seslenmesi üzerine sesleri duyarak yanıt verince kadın da otelden 4 kilometre uzakta sağ olarak bulundu. Jonas Bare buldukları yabanmersini ve mantarları zehirli olup olmadıklarını bilmedikleri için yemediklerini, 8 gün boyunca su içerek hayatta kaldıklarını söyledi. Ancak çift, 8 gün boyunca aç kalmış gibi görünmüyordu. Bulundukları zaman Jonas Bare'in üzerinde olan tişört, sosyal medyada tartışma yarattı. Tişörtte "Dostum ben buradayım" yazıyordu.

UYUŞTURUCUDAN KÖR OLDU

Tişörtün 'ironik' olduğunu öne süren sosyal medya kullanıcıları, kaybolma hikayesinin sahte olduğunu öne sürdü. Ardından Cynthia Hovsepian'ın yıllar önce uyuşturucunun etkisi altındayken çekilmiş bir videosu ortaya çıktı. Genç kadının eskiden uyuşturucu bağımlısı olduğu hatta aşırı doz nedeniyle felç geçirdiği, kalbinin 3 kez durduğu ve görme yetisini büyük ölçüde kaybettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

CİNAYET 'ŞAKASI'

Daha sonra Jonas Bare'in sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı. Jonas Bare, Alaska'ya gitmeden önce yaptığı paylaşımda "10 yıl önce Avustralya'da olduğu gibi kaybolmayacağım" yazmıştı. Ardından Jonas Bare'in bir arkadaşıyla sevgilisini öldürmek hakkında şakalaştığına dair ses kayıtları ortaya çıktı. Jonas Bare'in Cynthia Hovsepian'ı öldürmek için ormanda yalnız bıraktığı, ancak kendisi 'bulununca' genç kadının yerini göstermek zorunda kaldığı iddia edildi.