Gündem Bisiklet sürücüsüne 140 TL ceza

Bisiklet sürücüsüne 140 TL ceza

Paylaş
Bisiklet sürücüsüne 140 TL ceza

Balıkesir'in Gönen İlçesi'nde bisiklet kullanan 30 yaşındaki Mustafa Durgut'a trafik akışını yavaşlattığı gerekçesiyle 140 TL ceza kesildi

İlçede elektrik tesisatçılığı yapan Mustafa Durgut, Manyas Caddesi’nde arkadaşıyla bindiği bisikletle işe giderken bir traktörün kendisini sollamasından sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yunus ekibi tarafından durduruldu.

Karakola götürüldükten sonra 140 TL para cezası kesilen Durgut, polisin önce şaka yaptığını sandığını belirterek, şöyle dedi: "Yunus ekipleri beni durdurduktan sonra trafiği yavaşlattığımı söyledi.

Karakola gittik ve burada trafik cezası kesilmesi için gerekli kanun maddesi uydurulmaya başladı. Adını sonradan öğrendiğim Yunuslarda görevli Polis Memuru Ü. C., trafik cezası kesme yetkisi olmadığından görevli arkadaşlarına cezasını kestirerek beni cezalandırdı, ’görevlerini yerine getirmiş’ oldular."

Gönen Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, cezanın Trafik Kanunu’nun bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücüleriyle ilgili kuralları içeren 66’ncı maddesi uyarınca kesildiğini bildirdi.

Ahmet ILGAZLI/GÖNEN(Balıkesir), (DHA)