Gündem Biz yardım gönderiyoruz ABD uçak gemisi gönderiyor

Biz yardım gönderiyoruz ABD uçak gemisi gönderiyor

Paylaş
Biz yardım gönderiyoruz ABD uçak gemisi gönderiyor

İstanbul Kongre Merkezi’nde Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gazze’de yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gerginliğin artarak bölgeye yayılması ihtimalinden endişeliyiz. Camilerin hastanelerin ve sivil yerleşim yerlerin bombalanması gibi saldırıları kabul etmeyeceğimizi açıkça söylüyorum. 360 kilometrekareye sıkışmış 2 milyon insanın elektriğini, suyunu, gıdasını kesmek en temel insan haklarının ihlalidir. Mısır’daki El Ariş Havalimanı’na içinde ilaç, dayanıklı gıda, konserve, çocuk bezi, su, tıbbi malzemelerin de bulunduğu yardım uçağımızı gönderdik” dedi.

Haberin Devamı

‘BU NASIL POLITIKACILIK’

“Aynı şekilde Katar, Suudi Arabistan bunu yaparken ABD, İngiltere uçak gemisi göndermeyi konuşuyor” diyen Erdoğan sözlerine “Tüm tarafları aklıselimle hareket ederek önce ateşkesi, sonrasında ise kalıcı barışı görüşmeye davet ediyoruz. Rehinelerin salıverilmesi başta olmak üzere krizin çıkış yolunu bulmak için temaslarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Amerika’nın Dışişleri Bakanı ‘İsrail’e dışişleri bakanı sıfatıyla değil bir Yahudi sıfatıyla yaklaşıyorum’ diyor. Bu nasıl bir politikacılık? Biz Amerika’yla NATO’da beraber değil miyiz? Beraberiz. Peki bizim SİHA’mızı Amerika düşürdü mü? Düşürdü. Biz seninle NATO’da nasıl beraberiz ya? Aramızda güvenlik sorunu var” diye devam etti.

Haberin Devamı