Gündem Bolu, Antalya, Bingöl ve Eskişehir'de yangın! Ekipler olay yerinde

Bolu, Antalya, Bingöl ve Eskişehir'de yangın! Ekipler olay yerinde

Paylaş
Bolu, Antalya, Bingöl ve Eskişehir'de yangın! Ekipler olay yerinde

Bolu, Bingöl ve Eskişehir'deki yangınları söndürme çalışmaları sürüyor. Ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Antalya Akseki'deki orman yangını kontrol altına alındı. İşte son durum.

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Güneyçalıca köyü yakınlarındaki ormanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Ormandan geçen elektrik hatlarındaki arıza sebebiyle çıktığı belirlenen yangını söndürmek için 2 yangın helikopteri, 1 yangın uçağı, 10 arazöz, 10 su tankeri, 5 İlk müdahale aracı, 2 dozer, 6 hizmet aracı, 4 jandarma personeli, 110 yangın söndürme personeli, 20 vatandaş görevlendirildi.

Haberin Devamı
Bolu, Antalya, Bingöl ve Eskişehir'de yangın devam ediyor! Ekipler olay yerinde

 VALİ KILIÇ: CAN KAYBI YOK

Bolu Valisi Erkan Kılıç da yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Vali Kılıç, Göynük Kaymakam Vekili Fatih Çevik, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ile İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Celal Kürşat Bozkurt’tan yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Vali Kılıç yaptığı açıklamada yangında herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirterek, "Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangının bir an önce söndürülmesi için havadan ve karadan tüm unsurlarımızla seferber olmuş durumdayız. Bolulu hemşehrilerimize ve bölge halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yeşil vatanımızı korumak için büyük bir özveriyle çalışan personelimize kolaylıklar diliyor, ekiplerimizin çalışmalarına destek veren gönüllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yangınlarda erken müdahale zararın en aza indirilmesi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması bakımından büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın en ufak şüpheli durumu dikkate alıp duyarlı davranarak ilgili birimlere ihbarda bulunması bu anlamda çok kıymetli. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşlarımızın özellikle de yangın riski bulunan alanlarda dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Antalya'nın Akseki ilçesindeki orman yangınına 8 yer ekibi 34 arazöz, 10 su ikmal aracı, 10 ilk müdahale aracı, 5 dozer, 3 eskavatör ile 450 kişilik yer ekibi ile müdahalede bulunuluyor. Yer ekiplerinin müdahale gücünü artırmak için dozerlerle de bölgede yol açma çalışmalarını sürdürüldü. Havanın kararmasının ardından gece görüşlü 2 helikopter de söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangının 60 hektar alanda etkili olduğu belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya, Akseki'deki orman yangınının havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altına alındığını duyurdu.

BİNGÖL

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Servi köyü kırsalında meşe ağaçlarının yoğun olduğu bölgede dün başlayan orman yangınına, havadan ve karadan müdahale sürüyor. Sarp arazi ve rüzgar nedeniyle yayılarak devam eden ve onlarca hektar alanın zarar gördüğü yangına Orman İşletme Müdürlüğü, Genç Belediyesi, Genç Özel İdare, Jandarma, AFAD, İHH, Genç İçin Bir Saat Derneği, Bingöl Ticaret Sanayi Odası Arama Kurtarma, SARR ve gönüllü ekipler ve 2 helikopter, 4 arazöz, 2 itfaiye aracı, 3 iş ve 4 ilk müdahale aracı ile müdahale ediliyor. Yangının Doğanca, Yayla, Ziyaret, Servi Aktoprak ve Kaledibi, Eskiköy ile Yoldaşan Mahallesi bölgelerine sıçradığı belirtildi.

Haberin Devamı

 BİR ORMAN İŞÇİSİ DUMANDAN ETKİLENDİ, YABAN HAYVANLARI ÖLDÜ

Müdahale sırasında bir orman işçisi dumandan etkilendi. Bölgedeki sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan işçi, Genç Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. İşçinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Yangın bölgelerinde birçok yaban hayvanının da yanarak öldüğü belirtildi. Ekipler, bölgede bulduğu bir kaplumbağaya su vererek serinletmeye çalıştı. Yangın söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR

Eskişehir’in Alpu ilçesine bağlı Beyazaltın Mahallesi’ndeki ormanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Helikopter ve uçakla havadan yapılan çalışmalar ise havanın kararmasıyla birlikte sona erdi. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra söndürme çalışmalarına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçelerin itfaiye ekipleri de destek veriyor. Seyrek konumlanan karaçam ve bodur ardıç ağaçların bulunduğu ormanda, yangın ulaşımı güç olan yamaçlarda sürüyor.