Gündem Bolu'nun Yuva köyündeki zehirlenme olayında ilk ölüm haberi geldi!

Bolu'nun Yuva köyündeki zehirlenme olayında ilk ölüm haberi geldi!

Paylaş
Bolu'nun Yuva köyündeki zehirlenme olayında ilk ölüm haberi geldi!

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde, sudan zehirlenenlerin sayısı 112’ye ulaştı. İlk ölüm haberi geldi. Bayramın ardından mide bulantısı ve kanlı ishal yaşayan Eyüp Ertem, hastanede yaşamını yitirdi.

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde, içtikleri sudan zehirlenenlerin sayısı artarken ilk ölüm haberi de geldi.

Haberin Devamı

BAYRAMIN ARDINDAN FENALAŞTI

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde, içtikleri sudan zehirlenenlerin sayısı 112’ye ulaştı. Kurban Bayramı'nda eşinin ailesinin yaşadığı Yuva köyüne gittiği öğrenilen Eyüp Ertem, kurbanını da köyde kesti.

Bayramın birinci gününü köyde geçiren Ertem, gece de eşinin ailesinin evinde kaldı. Bayramın ardından mide bulantısı ve kanlı ishal şikayetiyle hastaneye giden Ertem, Bolu’daki tedavisinin ardından Ankara Şehir Hastanesine sevk edildi.

TRT'nin haberine göre, bir süredir Ankara’da tedavi gören Ertem, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ertem'in cenazesi bugün Bolu'da toprağa verilecek.

BOLU VALİSİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bolu Valisi Erkan Kılıç, vakalarla ilgili, "Bilindiği gibi ilk bizim tespitimiz 16 Temmuz Cumartesi günüydü. O günden itibaren gün gün sayılarda artış oldu. Ama son günlerde bir yavaşlama oldu. Şu an itibarıyla sağlık kurumlarına başvuran hasta sayımız 112, bunların 52'si şu anda halen ilimizde ve civar illerdeki hastanelerde tedavi altında, 60 hastamız da taburcu edildi" demişti.

Haberin Devamı

Hastalığın sebebiyle ilgili araştırmaların sürdüğünü belirten Vali Kılıç, "Bu hastalığa sebebiyet veren bulgularla alakalı da burada su kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Bu kesin sudan kaynaklandı. Onların numuneleri de alınıyor ama burada başka bir karışım veya farklı bir şeyden su etkilenmiş olabilir mi o noktada araştırmalar devam ediyor. Şu aşamada bütün köyümüzde gerekli tedbirler alınmış sağlık yönünden" ifadelerini kullanmıştı.

KÖYE SU VERİLECEK

Vali Kılıç, köye su verilmeye başlanacağını açıklayıp şöyle konuşmuştu:

"Bugün itibarıyla da yavaş yavaş kontrollü bir şekilde köyümüze de su vermeyi düşünüyoruz. Onların da tahlilleri yapılacaktır. Çok şükür şu anda gidişat iyiye doğru gidiyor ama çevre illerde diyaliz gören çocuklarımız var. İnşallah onlar da kısa sürede diyalizden de kurtulurlar ve evlerine ulaşırlar. İdari ve adli süreç başladı. Onunla ilgili hem Valilik olarak hem de adli süreçte başladı. Adliye kendi araştırmalarını yapıyor. Bizler de kendi araştırmalarımıza başladık. Onlar devam ediyor. Onun sonucunu da göreceğiz."

Haberin Devamı

Tahlil sonuçlarının çıkmaya başladığını ifade eden Vali Kılıç, şunları söylemişti

"Tahlillerin sonuçları kısım kısım çıkıyor ama burada net tabloyu görmemiz lazım. Orada sudaki bu mikrobun tam neden kaynaklandığını görmemiz lazım. Bunun için şu aşamada tahlil sonuçlarını söylemek için erken ama sudan kaynaklanan bir bulaşıcı, ondan bu hastalığın çıktığını düşünüyoruz." (DHA)