Gündem Boşanma davasının seyrini 'Mehir senedi' değiştirdi! Mahkemeye delil olarak sunuldu

Boşanma davasının seyrini 'Mehir senedi' değiştirdi! Mahkemeye delil olarak sunuldu

Paylaş
Boşanma davasının seyrini 'Mehir senedi' değiştirdi! Mahkemeye delil olarak sunuldu

Bir yıllık evli çiftin çekişmeli boşanma davasında mehir senedi damga vurdu. Davalı erkek boşanmak istediği eski eşine mehir ücreti vermeyi reddetti. Davalı tarafsa mehir senedini delil olarak sundu.

CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz ve kameraman Sercan Sever'in özel haberine göre; çekişmeli boşanma davasının seyrini mehir senedi değiştirdi. Birsen Uzun boşanmak üzere olduğu eşiyle 2021 yılında tanıştı ve 6 ay içinde de evlendi. Dini nikah kıyıldı sonrasında mehir belgesi imamın da aralarında bulunduğu 6 kişi tarafından imzalandı. O mehir belgesi boşanma davasında delil oldu.

Haberin Devamı

Kısa bir süre sonra çiftin evliliği üzerinde kara bulutlar dolaşmaya başladı. Birsen Uzun'un aldatıldığını fark etmesi ise bardağı taşıran son damla oldu. Birsen Uzun bunun üzerine boşanma davası açtı. Davalı kadın dini nikah sonrası aldığı mehir senedini kanıt olarak sundu.

Uzun, ''Bana vereceğini vaddettiği mehir hakkımı iade edeceği koşulu ile ben anlaşmalı boşanmaya ikna olmuştum. Lakin sonra kendisi anlaşmalı boşanma yerine çekişmeli boşanmaya çevirdi.'' dedi.

Boşanma davasında mehir senedi delil oldu Bir yıllık evli çiftin çekişmeli boşanma davasında mehir senedi damga vurdu. Davalı erkek boşanmak istediği eski eşine mehir ücreti vermeyi reddetti. Davalı tarafsa mehir senedini delil olarak sundu.

Avukatı ise yaptığı açıklamada, ''Davalı karşı davacı tarafından verilmesi tahahhüt edilen mehir senedini dava dilekçesine ekledik ve bunu da delil olarak sunduk. Mehir senedinin sunulması bir ispat niteliğindendir ve bu senedin de mutlaka dava dilekçesine sunmaları gerekmektedir.'' dedi.

Haberin Devamı