Gündem Böyle bir gün 4 yılda bir görülür

Böyle bir gün 4 yılda bir görülür

Paylaş
Böyle bir gün 4 yılda bir görülür

Şubat ayının 4 yılda bir 29 çekmesi nedeniyle dün nikah daireleri boş kaldı. 29 Şubat’ta dünyaya gelen bebekler doğum günlerini dört yılda bir kutlayacak olsalar da onları kucaklarına alan anne ve babaları mutluydu.

Şubat ayının 4 yılda bir 29 çekmesi nedeni ile birçok kişi evlilik ve planlı doğum gibi konularını bu güne denk getirmek istemiyor. Bu nedenle Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde dün birçok iş ve işlem ertelendi. Çiftlerin evlilik yıldönümlerini 4 yılda bir kutlamak istememesi nedeni ile yurt genelinde nikah daireleri neredeyse tamamen boştu. Bu durumu önemsemeyenler nedeni de kimi nikah dairelerinde birkaç nikah kıyıldı.

Haberin Devamı

‘HEDİYESİ BÜYÜK OLUR’

29 Şubat’ta evlenen Duygu ve Hakan Baran Çil çifti, “29 Şubat’ı çok da kafaya takmadık. Evlilik yıldönümümüzü 29’unda değil 28’inde kutlarız olur biter” dedi. 29 Şubat’ta birçok bebek de dünyaya geldi. Mersin Şehir Hastanesi’nde 2 bebek dünyaya gelirken birine Asya diğerine İsa adı verildi. İsa bebeğin annesi Sibel Orhan (37), “Doğum gününü 4 senede bir kutlayacağız. 4 senede bir alınan hediye daha büyük olur” dedi. DHA