Gündem Böyle insanlar da var

Böyle insanlar da var

Paylaş
Böyle insanlar da var

Böyle insanlar da var

Türkiye’nin en sıcak kentlerinden Adana’da bunaltıcı havanın yanı sıra doğuştan yürüme ve konuşma engeline rağmen sokak sokak gezip tartıcılıkla ailesini geçindiren 45 yaşındaki 3 çocuk babası Nuri Berkay, gece yarısı kapısını çalan yardım kuruluşundan gelen gıda paketlerini "Benden muhtaçları var" diyerek geri çevirdi.

Haberin Devamı

Yardıma muhtaç olanlar ile yardım bekleyenler arasında köprü görevi üstlenen ve Adana’da yaklaşık 17 yıldır faaliyet gösteren Köprü Yardımlaşma Grubu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım ve beraberindeki grup gönüllüleri, muhtarlıklar aracılığıyla tespit ettikleri yoksulların evini her gece ziyaret ederek yardım dağıtıyor.

Çoğu gıdadan oluşan yardım paketlerini dağıtmak için bu kez Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi’ne giden hayırseverler, iki odalı, içinde sadece üç yatak ve birkaç mutfak eşyası bulunan Nuri Berkay’a ait evin kapısını çaldı.

Güçlükle yürüyebilen ve çok zor konuşan ev sahibi Nuri Berkay, ellerinde gıda paketleri dolu hayırseverleri karşısında görünce evinde misafir etti. Yardımların yoksulun evine götürülerek gece yarısı gizlice verilmesinin güzelliğinden söz eden Nuri Berkay, konuklarıyla sohbet ederken evli ve üç çocuklu olduğunu ancak hiç kimseye muhtaç olmadan yaşayabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Nuri Berkay, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte güçlükle yürümesine rağmen sokak sokak gezip tartıcılık yaptığını, kazandığı parayla ailesinin karnını doyurabildiğini belirterek, "Çok şükür aç kalmıyoruz. Eşim Songül ve en büyüğü 11 yaşında olan ikisi erkek birisi kız çocuklarıma bakabiliyorum. Günlük 10 ile 50 lira arasında para kazanıyorum. Ayda 150 lira kira ödüyorum. Kalan para da bize yetiyor" dedi.

Güçlükle konuştuğu için zaman zaman işaret dilini de kullanan Nuri Berkay, durumunu görenlerin bazen tartılmadan da kendisine para vermek istediğini ancak bu kişilere dilenci olmadığını söyleyerek parayı geri çevirdiğini ifade etti.

Kendisine yardım getiren hayırseverlere de teşekkür eden Nuri Berkay, "Evimizi onurlandınız, beni mutlu ettiniz. Ancak, benden muhtaçları var. Bu yardımları hiç çalışamayan, ailesinin karnını doyuramayacak durumda olanlara götürün" diyerek, gönlünün zenginliğini ortaya koydu.

-"SAHTE YOKSULLAR DA VAR"-

Köprü Yardımlaşma Grubu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım ise yıllardır yardım bekleyenler ile yardımda bulunmak isteyenler arasında köprü görevi yaptıklarını, bu sürede binlerce insan tanıdıklarını ancak Nuri Berkay gibi gönlü zengin bir insanla ilk kez karşılaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Yıldırım, yardım alabilmek için kendisini yoksul gibi gösteren de Nuri Berkay gibi gelen yardım kabul etmeyenler de bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu vatandaşımız herkese örnek olmalı. Birkaç yıl önce bize başvuran ve yoksul olduğunu bildiren bir kadına yardım götürdük. Karşımıza harabe, yıkık dökük bir ev çıktı. Ancak aradığımız ev sahibini bir türlü bulamadık. Çevredeki çocuklar bu kadının yandaki evde oturduğunu söyleyince oraya yöneldik. Karşımıza çıkan kadın bizden yardım isteyendi ancak evin içinde adeta yok yoktu. Buzdolabından çamaşır makinesine kadar hiçbir eksiği olmayan bu kadın karşısında adeta şok yaşadık. Kadının evinin yanında bulunan sahipsiz bir evi kendi evi gibi gösterip yardım topladığını belirledik. İşte böylesi sahte yoksulların olduğu günümüzde Nuri Berkay gibi gönlü zengin vatandaşlarımızın varlığı bize güç veriyor."

Abdulgafur Kılıç - AA

Haberin Devamı