Gündem Bu acı geçer mi?

Bu acı geçer mi?

Paylaş
Bu acı geçer mi?

6 Şubat 2023’te yüzyılın en büyük acılarından birisi yaşandı; tüm Türkiye’nin yüreğine kor düştü. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7.7, Elbistan’da 13.24’te 7.6 büyüklüğünde meydana gelen ve 11 ili yıkan depremlerde 53 bin 537 can yitirildi. Dün ‘hayatın durduğu saat’ten itibaren tüm ülkede düzenlenen törenlerle kaybedilen canlar anılırken akıllarda şu soru vardı: “Bu acı geçer mi?”

Depremde hayatını kaybeden 414 kişi, 89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi´nin enkazının kaldırıldığı alanda düzenlenen etkinlikle anıldı. Saat 04.17´de alana gelenler, karanfil bırakıp, mum yaktı. Galeria Sitesi’nde 5 yakınını, 2 arkadaşını kaybeden Ömür Sansar, “Onlarla birlikte bizim hayallerimiz de uçup gitti” dedi.

Haberin Devamı

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Depremzedelerin defnedildiği Kabasakal Mezarlığı sabah saatlerinden itibaren doldu taştı. Dualara gözyaşları eşlik etti. 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı’nın kaldırılan enkazının önünde de 04.17’de anma töreni düzenlendi.

HAKİMBEY NÖBETİ

Aralarında milli basketbolcu Nilay Akdoğan’ın da bulunduğu 78 kişinin yaşamını yitirdiği Hakimbey apartmanı arsası önünde anma etkinliği düzenlendi. Yakınlarını kaybedenler ’Adalet-6 Şubat, Hakimbey- 4:17’ yazıp, gecenin ilk saatlerinden itibaren nöbet tuttu. Şehir Mezarlığı’na gidenler dualar edip, ağıt yaktı.

BAŞKA YERE GİDEMİYORUZ

Depremde büyük yıkımın yaşandığı Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşamını yitirenler törenlerle anıldı. Mezarlık ziyaretleri yapıldı. “Bu acı hiç geçmeyecek”, “hâlâ alışamadık”, “Buradan başka bir yere gidemiyoruz” diyenler, birbirlerine sarılarak teselli bulmaya çalıştı.

Haberin Devamı

ÖNCE KIZLARININ MEZARINA GİDECEK

Depreme Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yakalanan Fatma Demir (27) enkaz altından 65 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı. Kızları 6 aylık Ayşe Lina ile 3 yaşındaki Yüsra Elvin ise hayatını kaybetti. Üstüne kolon düşen iki bacağı diz altından kesildi. Ankara’da protez bacaklarla yeniden ayağa kalktı. İlk işinin çocuklarının mezarına gitmek olduğunu söyleyen Fatma Demir, “Bir yıl oldu hala topraklarına dokunamadım. Evlat acısı yaşamak çok kötü ama vedalaşamamak daha da kötü” dedi. Elif ER BULUT/DHA