Gündem Bankalar 8 Temmuz Cuma (Arife günü) saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Bankalar bugün açık mı?

Bankalar 8 Temmuz Cuma (Arife günü) saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Bankalar bugün açık mı?

Paylaş
Bankalar 8 Temmuz Cuma (Arife günü) saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Bankalar bugün açık mı?

Arife günü bu yıl 8 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Kurban Bayramı tatili ise 9 Temmuz Cumartesi resmen başlıyor. Dini bayramlarda arife günlerinin yarım gün resmi tatil olarak uygulanmasına devam ediliyor. Peki, arife günü bankalar açık mı? 8 Temmuz Cuma bankalar saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? İşte detaylar…

 Bankalar ister devlet bankası ister özel banka, pek çok kurum ve kuruluş gibi resmi tatillerde çalışmalarına ara veriyor. Genellikle sabah 09.00 itibariyle hizmet veren bankalar öğlen saatlerinde verdikleri bir saatlik aranın ardından akşam saat 17.00’a çalışmalarına devam ediyor. Peki, Arife günü bankalar açık mı? 8 Temmuz Cuma bankalar saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

ARİFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI?

Arife günü Kurban Bayramı tatiline giriş yapmak için son gün. Cumhurbaşkanı Erdoğan 27 Haziran’da gerçekleşen Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 4 gün Kurban Bayramı tatilinin yanı sıra 13 ve 14 Temmuz tarihlerinin de idari izin sayılarak bayram tatilinin 9 güne uzadığı söylemişti. Durum böyle olunca da gözler 8 Temmuz Cuma’ya denk+ gelen arife gününe çevrildi.

Arife günü pek çok kurum ve kuruluş yarım gün çalışacak ve öğleden sonra başlayan resmi tatil ile Kurban Bayramı tatili de başlamış olacak. Bu kapsamda bankalar arife günü yarım gün açık olacak.

8 TEMMUZ CUMA BANKALAR SAAT KAÇTA  AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

Arife gününe denk gelen 8 Temmuz Cuma günü bankalar sabah her zamanki saatlerinde açılacak. Ancak Ziraat Bankası gibi bazı bankalar yaşanacak yoğunluğun önüne geçilmesi amacıyla arife günü sabah saat 08.30’da kapılarını müşterilerine açacak.

Haberin Devamı

Arife günü öğleden sonra resmi tatil olması nedeniyle de bankalar saat 13.00’te kapanacak.