Gündem Bugün İstanbul'da okullar tatil mi? İstanbul Valisi Vasip Şahin 9 Ocak Pazartesi okulların tatil edildiğini açıkladı

Bugün İstanbul'da okullar tatil mi? İstanbul Valisi Vasip Şahin 9 Ocak Pazartesi okulların tatil edildiğini açıkladı

Paylaş
Bugün İstanbul'da okullar tatil mi? İstanbul Valisi Vasip Şahin 9 Ocak Pazartesi okulların tatil edildiğini açıkladı

İstanbul'da kar yağışı dün öğleden sonra tipiye dönüştü. İstanbul Valisi Vasip Şahin 9 Ocak Pazartesi İstanbul'da okulların tatil edildiğini açıkladı.Türkiye genelinde ise birçok ilde okullar tatil edildi. Ankara'da ise okulların tatil olup olmayacağını öğrenciler merak ediyordu. Ankara Valisi Ercan Topaca'dan açıklama geldi. Sürekli güncellenen haberimizden son durumu takip edebilirsiniz. İşte tatil edilen illerin tamamı

KAR PAZARTESİ VE SALI DEVAM EDECEK


Cuma akşamı başlayan ve halen aralıklarla devam eden kar İstanbul'da hayatı olumsuz yönde etkiledi. Meteoroloji ’nin 5 günlük hava tahmini haritasına göre; İstanbul ’da kar yağışı zaman zaman azalsa da pazartesi, salı ve çarşamba günleri de devam edecek.


DON VE BUZLANMA VAR


Meteoroloji İstanbul Bölge Müdür Ahmet Kocaman “Kar yağışının aralıklarla salı gününe kadar devam etmesini tahmin ediyoruz. Ancak kar yağışı, bugünden itibaren biraz hafifleyecek. Sıcaklık değerleri 3 gün boyunca sıfırın altında seyredecek. Kar yağışı pazartesi, salı günleri de aralıklarla devam edecek. Don ve buzlanma görüleceğinden tüm vatandaşlarımız dikkatli olmalı. Önümüzdeki 3-4 gün boyunca soğuk ve beraberinde don tehlikesine karşı lütfen dikkatli olalım” dedi.


KAR KALINLIĞI 60 SANTİMETRE


Bu sabah 08.00 itibarıyla kar kalınlığı, Çatalca'da 110, Arnavutköy'de 60-65, Büyükçekmece ve Sultangazi'de 55-60, Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa'da 45-50, Ağva, Beykoz, Sarıyer ile Zekeriyaköy'de 40, Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane ve Maslak'da 30-35, Uğur Mumcu, Bahçelievler ve Küçükçekmece'de 25, Çekmeköy, Ümraniye ve Sancaktepe'de 20, Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş ve Bakırköy'de 15-18, Pendik, Kartal ve Tuzla'da 10 santimetre olarak ölçüldü.


İSTANBUL'DA 9 OCAK PAZARTESİ OKULLAR TATİL


İstanbullular kardan sonraki ilk işi günü olan pazartesi için endişeli. Ana yollar açık olmasına rağmen birçok ilçede ara yollar halen karla kaplı. Gün boyu herkes pazartesi okulların tatil olup olmadğı sorusunu sordu. Binlerce öğrenci ve velinin gözü İstanbul Valisi Vasip Şahin'den gelecek kar tatili açıklamasındaydı. 9 Ocak Pazartesi için kar tatili bekleyen öğrenciler İstanbul Valisi Vasip Şahin'e sosyal medyadan mesaj yağdırıdı. İstanbul Valisi Vasip Şahin tatille ilgili açıklamayı akşam üzeri Twitter hesabından yaptı. İstanbul'da okullar 9 Ocak Pazartesi tatil ilan edildi. Ayrıca engelli ve hamile memurlar da idari izinli sayılacak.




ANKARA'DA 9 OCAK PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ?


"Ankara'da okullar bugün tatil mi?" sorusu yanıtını buldu. Ankara Valisi Ercan Topaca öğrencilerin twitter'dan 'Okullar bugün tatil mi?' sorusu üzerine "Sevgili öğrenciler Meteorolojik verilere göre, Ankara'da okulların tatil edilmesini gerektiren bir durum bulunmamaktadır. İyi dersler" yanıtını verdi.

NİGDE'DE OKULLAR TATİL

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte aralıklarla devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tüm okullar ile Özel Eğitim Okulları ve rehabilitasyon merkezleri 9 Ocak Pazartesi tatil edildi. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelliler de bugün idari izinli sayılacak.

SİNOP'TA OKULLARA KAR TATİLİ


Sinop Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, "Aralıklı olarak devam eden kar yağışı neticesinde, kar birikintileri, don ve buzlanmanın araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için, Saraydüzü, Erfelek ve Türkeli ilçelerimizde tüm ilk ve orta dereceli okullar, Özel Eğitim Kurumları, Kreş ve Gündüz Bakım Evleri dahil olmak üzere, Boyabat ve Ayancık ilçelerimizde sadece taşımalı eğitim yapan okullarda, Durağan ilçemizde Tekiryaylası Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda ve taşımalı eğitim yapan okullarda, Dikmen ilçemizde ise Büyükdağ, Dumanlı ve Çanakçı köylerinde taşımalı eğitim yapan okullarda eğitim ve öğretim faaliyetlerine 09 Ocak 2017 Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür. Saraydüzü, Erfelek ve Türkeli ilçelerimizde kamuda görev yapan hamile bayanlarımız ve engelli vatandaşlarımız 09.01.2017 Pazartesi günü bir gün süreyle idari izinli sayılacaklardır" denildi.

KIRIKKALE'NİN SULAKYURT İLÇESİNDE OKULLAR TATİL


Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

SİVAS'TA 6 İLÇEYE KAR TATİLİ

Sivas Valiliği bazı ilçelerde eğitim faaliyetlerinin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 1 gün süreyle tatil edilmesi kararını aldı. Yapılan değerlendirme sonucu, Gemerek, Şarkışla, Yıldızeli ilçeleri tamamen, Gürün, Kangal ve Ulaş ilçelerinde ise sadece taşımalı eğitim verilen okullar 9 Ocak Pazartesi günü 1 gün süreyle tatil edildi.

ORDU'NUN 15 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL


Ordu’da gece saatlerinde başlayan ve gün boyunca devam kar yağışı sebebi ile 15 ilçede 9 Ocak Pazartesi günü eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabataş, Korgan, Kumru ve Ulubey ilçelerinin tamamında, Perşembe ilçesinde taşımalı eğitim yapan okullarda, Fatsa ilçe merkezi dışındaki tüm okullarda ve Ünye ilçesinde yüksek mahallelerdeki okullarda eğitim öğretime 9 Ocak Pazartesi günü yoğun kar yağışımı sebebi ile ara verilmiştir" denildi.

ÇANKIRI'DA OKULLAR KISMEN TATİL

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, il genelinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Orta ilçesinin tamamında Atkaracalar ilçesinde ise taşımalı eğitim görülen okullarda bugün eğitime ara verildi.

KIRŞEHİR'DE TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ


Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, Kırşehir’de taşımalı eğitime dün geceden itibaren şehri etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime ara verildiği duyuruldu.

BİLECİK'İN 2 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL


Bilecik Valiliği’nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Bilecik’in Söğüt ve Yenipazar ilçeleri ile bağlı köylerinde önlem amaçlı olarak eğitime 9 Ocak Pazartesi günü 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

AMASYA’DA OKULLAR TATİL

Amasya’da etkili kar yağışının gün boyu devam etmesi sonrasında Valilik tarafından il genelindeki okulların bugün tatil edildiği duyuruldu.

ÇORUM'DA OKULLAR KISMEN TATİL


İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile İskilip, Ortaköy ve Mecitözü ilçelerindeki bugün okulların tatil edilerek eğitim- öğretime ara verildiği belirtildi.

YOZGAT'TA OKULLAR TATİL


Yozgat Valiliği, merkez ve 11 ilçesinde ilk, orta, lise ve dengi okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Valilik, kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı bildirildi.

SAKARYA'DA OKULLAR TATİL


Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildiğini bildirdi.Coş, ayrıca engelli ve hamile kamU çalışanlarının idari izinli sayılacağını kaydetti.

BOLU'DA OKULLAR TATİL


Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle bugün okullarda eğitim yapılmayacağı bildirildi.Halk eğitim merkezlerinin de tatil edildiği kaydedilen açıklamada,engelli ve hamile kamu çalışanlarının ise idari izinli sayılacağı ifade edildi.

MANİSA'NIN BAZI BÖLGELERİNDE OKULLAR TATİL


Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada, Manisa’da hafta sonu meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle 9 Ocak 2017 Pazartesi günü Gördes ilçesinde eğitime ara verildiği belirtilerek, Yunusemre, Selendi, Akhisar, Şehzadeler, Turgutlu, Kırkağaç, Soma ve Salihli ilçelerinde de eğitime kısmi olarak ara verildiği vurgulandı. Valilikten yapılan açıklama şöyle;

"Akhisar, kırsal mahallelerimizdeki müstakil ve taşımalı ilk ve ortaokullar, Aysun Karalar İlkokulu, 75. Yıl Ortaokulu, taşımalı öğrencilerin tamamı, taşımalı ortaöğretim öğrencileri, özel eğitim uygulama merkezi, Kapaklı Zeliha Keskinoğlu İş Uygulama Merkezi, birleştirilmiş sınıflı İlkokullar. Gördes’te, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lse düzeyindeki tüm okullarımız tatil edilmiştir. Kırkağaç’ta, Hacet, Hamidiye, Çiftlik, Kocasinan, Demirtaş, Ömerler, Gökçukur, Dualar mahallelerinden taşıma yapılan öğrenciler, Salihli’de, şehir merkezindeki taşıma yapılan 11 ortaöğretim kurumuna ve Karataş Anadolu Lisesi (Çelikli, Karaağaç, Şirinyer, Bahçecik, Yağmurlar, Burhan, Damatlı, Yeniköy, Gökköy, Çakaldoğan mahalleleri), Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Kurumu (Çelikli, Karaağaç, Bahçecik, Gökköy mahalleleri), Kabazlı Ş. İsmail Yavuz İlköğretim Kurumu (Celilli, Çakaldoğan, Damatlı, Burhan Mahalleleri), Mevlütlü İlköğretim Kurumu (Yağmurlar Mahallesi), Sartmahmut İlk/Ortaokulu (Yeniköy Mahalleleri), Fatih İlköğretim Kurumu (Şirinyer Mahallesi) taşımalı öğrenciler için eğitim-öğretime ara verilmiştir. Birleştirilmiş sınıflı çelikli ilkokulunda eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir.

Selendi’de, Pınarlar Şehit Savcı Ethem Ekim İlkokulu, Pınarlar Şehit Savcı Ethem Ekim Ortaokulu, (Demirci’den taşınan Gürçeşme-Büyük Kıran-Küçük Kıran-Azizbey-Yiğenler-Teperik mahalleleri). Soma’da, ilkokul, ortaokul ve liseler için; ilçe merkezi, Avdan ve Cenkyeri dışındaki taşıma merkezi okullarda ve tüm taşımalı eğitimde öğretime 1 gün ara verilmiştir. Şehzadeler’de, Sancaklı Çeşmebaşı, Kayadibi,Yukarı Çobanisa, Sarma, Kalemli, Belenyenice, Kağan, Sarıalan, Sarıbeyler, Kırançiftlik, Kocakoru, Çamköy, Karayenice, Sarma, Kocakoru, Kaleköy, Tepecik, Sancaklıçeşmebaşı, Sancaklıkayadibi, Sancaklıuzunçınar,Turgutlu’da, Çatalköprü İlköğretim Okulu (Kayrak, Gökgedik, Yukarı Bozkır mahalleleri), Dağmarmara Niyazi Üzmez İlköğretim Kurumları (Kabaçınar, Ören, Yunusdere, Karaköy, Kuşlar, Hacıisalar mahalleleri), Kabaçınar İlkokulu, Ören İlkokulu, Çıkrıkçı Yaşar Kaziment Aybars İlk ve Orta Okulları (Baktırlı, Karaoluk, Sivrice, Güney, Dağyeniköy, Kurudere İğneci, Gökçealan, Ayvacık Mahalleleri). Aynı mahallelerden taşınan lise öğrencilerine de tatildir. Yunusemre’de, tatil edilen okulumuz bulunmamaktadır. Ancak, Manisa Osmancalı İmam Hatip Ortaokulu, Manisa Osmancalı Çok Programlı Anadolu Lisesi, Osmancalı Ortaokulu taşıma merkezlerine, Örselli, Sarıahmetli, Pelitalan, Örencik, Y. Köseler, Y. Yenice, Küçükbelen, Kozaklar, Karabeller, Muslih, Süngüllü, Pınarköy, Seyitler mahallelerinden taşıma yapılmayacaktır. Pelitalan Temel Eğitim Kurumları Taşıma Merkezine, Pınarköy, Süngüllü, Karahüseyinli mahallelerinden taşıma yapılmayacaktır. 10 Ekim Temel Eğitim Kurumları Taşıma Merkezine, Sarıkaya, Yayla, Karakoca, Gökçeler mahallelerinden taşıma yapılmayacaktır. Sakallı Ömer Ege Temel Eğitim Kurumları Taşıma Merkezine, Uzunlar, Asmacık, Recepli Mahallelerinden taşıma yapılmayacaktır."

ZONGULDAK'TA OKULLAR TATİL!


Zonguldak Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için ilçe genelinde bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldığını söyledi. İlçede, kamuda çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.


BURSA'DA OKULLAR TATİL!


Bursa Valiliği kar tatilini yazılı açıklama ile duyurdu. Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiği için bu kararın alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "İlimiz genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak 2017 Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."


DÜZCE AKÇAKOCA'DA OKULLAR TATİL!


Düzce Akçakoca’da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Akçakoca Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, pazartesi günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akçakoca Hıfzıssıhha kararıyla okullar tatil edildi. Ayrıca, hamile, engelli memurlar idari izinli sayılacak.


ÇANAKKALE'DE OKULLAR TATİL!


Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kar ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime ara verildiğini duyurdu. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, "9 Ocak 2017 Pazartesi günü il merkezindeki tüm özel/resmi okullar ve kurumlar, kar/buzlanma nedeniyle bir gün tatil edilmiştir. Ayrıca Milli Eğitim çalışanı engelli ve hamile personel 9 Ocak Pazartesi günü bir gün idari izinlidir" dedi.

Çanakkale merkez ile Eceabat, Çan, Lapseki, Ezine, Yenice, Biga, Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinde 9 Ocak Pazartesi günü 1 gün, Gelibolu ilçesinde 9-10 Ocak tarihlerinde 2 gün eğitime ara verildi. Gökçeada ve Bozcaada ilçelerinde eğitime devam edilecek.

TOKAT'TA OKULLAR TATİL


Tokat’ta kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, kent genelinde kar yağışının etkili olduğuna işaret etti.


YALOVA'DA OKULLAR TATİL


Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiği bildirildi.


BALIKESİR'İN 9 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL


Balıkesir Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle Susurluk, Bandırma, Erdek, Savaştepe, Dursunbey, Manyas, Marmara, Kepsut ve Gönen ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liselerde 9 Ocak Pazartesi günü 1 gün süre ile eğitime ara verildiğini duyurdu. Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

KASTAMONU'DA OKULLAR TATİL


Kastamonu’da, kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitim öğretime ara verilecek. Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu vurgulandı. Açıklamada, Kastamonu merkezindeki tüm okullar ile merkeze bağlı taşımalı eğitim yapılan okullarda 9 Ocak Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.


KIRKLARELİ'DE OKULLAR TATİL


Kırklareli’de olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar 9 Ocak Pazartesi günü tatil edildi. Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi. Aşım, "Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle bugün tatil edildi. Bazı bölgelerimizde kar kalınlığı 1,5 metreye yükselmiş durumda. Bu nedenle eğitime bir gün ara verdik." dedi. Bu arada Valilikten yapılan yazılı açıklamada da kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı belirtildi.

SAMSUN'DA OKULLAR TATİL


Samsun Valisi İbrahim Şahin, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından 9 Ocak Pazartesi Samsun’da il genelindeki bütün okulların kar nedeniyle tatil ilan edildiğini duyurdu.

Vali Şahin, hamile ve özürlü kamu çalışanlarının da idari izinli olacağını açıkladı. Vali Şahin, ayrıca öğrencilerden kar tatilinde yarım saat olsun kitap okumalarını istedi.

Bir öğrenci ise Vali Şahin’in kitap okuma isteği üzerine ’Ya sen yeter ki güzel haberler ver ben kitap okurum vali amcam İlkadımı unutma ellerinden öptüm’ yazan mesajı paylaştı. Vali Şahin ise öğrencinin bu mesajını kendisi de paylaştı.

BARTIN KURUCAŞİLE'DE OKULLAR TATİL


Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 9 Ocak Pazartesi günü için bir gün ara verildi.

EDİRNE'DE OKULLAR TATİL


Edirne’de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar 9 Ocak Pazartesi günü tatil edildi. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle bugün il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi. Valilik kararı ile eğitime bugün 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi. Bu arada valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

NEVŞEHİR'DE OKULLAR TATİL


Nevşehir’de yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik tarafından okullar bir gün süre ile tatil edildi. Nevşehir’de dün gece saatlerinden itibaren yağan yoğun kar nedeniyle Nevşehir Valiliği il genelinde okulları 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile tatil etti. Nevşehir Valiliği tarafından aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelliler ve hamile bayanların da bir gün izinli sayılacağı açıklandı.

TEKİRDAĞ'DA OKULLAR TATİL


Tekirdağ’da kar yağışı, soğuk ve buzlanma nedeniyle ilçeleri de kapsayacak şekilde 9 Ocak Pazartesi günü okullar 1 gün tatil edildi. Tekirdağ Valiliği’nce yapılan yazılı açıklamada kar yağışı ve buzlanma nedeniyle hamile ve engelli olan devlet memurlarının da 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

KONYA'DA OKULLAR TATİL


Konya Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, merkez Meram, Beyşehir, Selçuklu ve Karatay ile Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 09 Ocak Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullar, özel kreş ve gündüz bakım evlerinin tatil olduğunu açıkladı. İl genelindeki kamu kurumunda çalışan hamile ve engellilerin idari izinli olduğu belirtildi.

DÜZCE'DE OKULLAR TATİL



Düzce’de olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte aralıklarla devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak Pazartesi il genelindeki okulların, yalnızca taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere tatil edildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, il genelinde kapalı köy yolunun bulunmadığı ve İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin köy yollarında genişletme çalışması yürüteceği ifade edildi.

İZMİR'DE OKULLAR TATİL



İzmir’in Tire ilçesinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle kriz masası oluşturuldu, taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Kaymakam Hasan Tanrıseven başkanlığında oluşturulan kriz masasında, mahalle muhtarlarına telefonla
ulaşılarak bulundukları bölgeyle ilgili bilgi alındı. Buzlanan yollarda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tuzlama çalışması yapılarak, araçların Toptepe mevkisinde zincirsiz ilerlemelerine izin verilmedi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle Tire’nin kırsal mahallerindeki taşımalı eğitim kapsamındaki Dündarlı, Somak, Musalar, Kürdüllü, Ekinlik
Canbazlı, Toparlar, Küçükburun, Ortaköy, Yemişler, Armutlu, Topalak, Dağdere, Küçük Kemerdere, Büyükkemerdere, Küçükkömürcü, Büyükkömürcü, Akmescit, Dallık, Yamandere, Küçükburun, Çeriközü, Dibekçiler, Hisarlık ve Sarpça Mahallelerinde eğitime 9 Ocak Pazartesi günü ara verildiği belirtildi.

Kaymakam Tanrıseven, gazetecilere yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle oluşacak sorunlara hızlıca müdahale etmek için kriz masası oluşturduklarını aktararak, ekiplerin kriz masasının koordinesinde 24 saat hizmet verdiğini kaydetti.