Gündem Kurban Bayramı’nda otobüs, metro, metrobüs, İETT, tramvay bedava mı? Bugün toplu taşıma ücretsiz mi?

Kurban Bayramı’nda otobüs, metro, metrobüs, İETT, tramvay bedava mı? Bugün toplu taşıma ücretsiz mi?

Paylaş
Kurban Bayramı’nda otobüs, metro, metrobüs, İETT, tramvay bedava mı? Bugün toplu taşıma ücretsiz mi?

Bugün Kurban Bayramı’nın ilk günü ve yolculuk yapmayı planlayan pek çok kişinin aklında toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığı konusu yer alıyor. Geçtiğimiz bayramlarda Kurban Bayramı’nda otobüs, metro, metrobüs, İETT, tramvay bedava olmuş, bayram süresince vatandaşlar, toplu taşımada ücretsiz yolculuk yapmıştı. Peki, bedava uygulaması 2022 Kurban Bayramı’nda da var mı? İşte yanıtı…

Kurban Bayramı’nda otobüs, metro, metrobüs, İETT, tramvay bedava olup olmadığı merak konusu oldu. Bu yıl 9 Temmuz’da başlayan Kurban Bayramı tatili 17 Temmuz Pazar gününe kadar devam ediyor. Tatil süresinin uzunluğu şehir içi ve şehir dışı yolculukların sayısının artırırken, bayramın ilk gününde ‘Bugün toplu taşıma ücretsiz mi?’ sorusu da yoğun şekilde araştırılmaya başlandı…

Haberin Devamı

BUGÜN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Bugün 9 Temmuz Cumartesi, 2022 Kurban Bayramı’nın da ilk günü. Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile bugün ve Kurban Bayramı’nın tamamında toplu taşıma ücretsiz olacak.

Ancak burada şöyle bir ayrım yapılması gerekiyor. Kurban Bayramı 9-12 Temmuz tarihlerini kapsarken, Kurban Bayramı tatili 9-17 Temmuz tarihlerini kapsıyor. Bu nedenle toplu taşıma araçlarının ücretsiz olarak kullanılabilme süresi 12 Temmuz’da Kurban Bayramı’nın dördüncü günü ile sona eriyor. 13 Temmuz Çarşamba günü itibariyle de toplu taşıma araçlarını kullanacak vatandaşların yine ücret ödemesi gerekiyor.

2022 KURBAN BAYRAMI’NDA OTOBÜS, METRO, METROBÜS, İETT, TRAMVAY BEDAVA MI?

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

"Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan Karar gereğince vatandaşlarımız, dört gün süren Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 09 Temmuz 2022 Cumartesi günü sabah saat 06.00'dan, son günü olan 12 Temmuz 2022 Salı günü akşam saat 24.00'e kadar, EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanabileceklerdir."

Haberin Devamı

İETT TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

"Kurban Bayramı ve devam eden günlerde Metrobüs hattı ve İETT seferleri ağırlıklı olarak Cumartesi sefer planına göre yapılacak. İki yeni kurban kesim noktası için iki geçici hat açılacak. Peronlarda yedek araçlar bulundurularak gerektiğinde yoğunlaşan noktalara ek seferler düzenlenecek. Kurban Bayramı'nda 4 gün boyunca İstanbul'da toplu ulaşım ücretsiz yapılacak."

MARMARAY, BAŞKENTRAY VE İZBAN BAYRAMDA BEDAVA MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı ve 15 Temmuz günleri İZBAN, Başkentray ve Marmaray'da ulaşım ücretsiz olacak.