Gündem Bungalov tarlaları Sapanca’yı mahvetti

Bungalov tarlaları Sapanca’yı mahvetti

Paylaş
Bungalov tarlaları Sapanca’yı mahvetti

Para kazanma hırsı ve denetimin olmaması, eskiden doğal güzellikleri ve tarımla anılan Türkiye’nin en dikkat çeken ilçelerinden Sapanca’yı mahvetti. Meyve bahçelerinde artık bungalov ‘yetişen’ Sapanca her geçen gün daha da betonlaşıyor.

Geçmişte doğasıyla, meyvesiyle Türkiye’nin en güzel bölgelerinden olan Sakarya’nın Sapanca ilçesi, sosyal medyanın da etkiiyle daha bilinir hale geldi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirlere yakınlığı dolayısıyla her yıl çok sayıda tatilciyi ağırlayan ilçe, gelinen noktada beton yığınına dönmüş durumda. Denetimsizlik nedeniyle tarlalar, meyve bahçeleri, orman alanları gibi özel yerlere dahi kontrolsüzce yapılan bungalovlar, betonlaşmanın yanında dolandırıcılığın artmasıyla beraberinde sıkıntıları da getirdi.

Haberin Devamı

KONTROLDEN ÇIKTI

İlçede arsası, tarlası olan, şehir dışında yaşayıp arsa alan çok sayıda kişi, para kazanma hırsı uğruna adeta ilçenin güzelliğine balta vurdu. Ağaçlar tek tek kesilirken, ormanların içine bile bungalovlar yapıldı. İlçede yaşayan Ahmet Memi, “Eskiden her taraf ağaçlarla doluydu. Sapanca şehrin meyve merkeziydi. Buradan 12 kamyon meyve yüklenirdi, bir kamyon 600 kasa meyve alırdı. Bungalovlar kontrolden çıktı. Adam geliyor 20 tane yapıyor, tel örgü çekiyor. Tamam para kazansınlar ama doğayı, görüntüyü de bozmamak lazım. Her taraf doldu; ne ormanın güzelliği ne ilçenin güzelliği kaldı” dedi.