Gündem Burkay'a 4 koruma verildi

Burkay'a 4 koruma verildi

Paylaş
Burkay'a 4 koruma verildi

Başbakan'ın Erdoğan'ın da çağırması üzerine 31 yıl aradan sonra sürgünden Türkiye'ye dönen sosyalist Kürt aydınına 4 koruma verildi

Türkiye'ye dönen Kürt siyasetçi ve yazar Kemal Burkay'a 4 koruma tahsis edildi. Kemal Burkay'ın kaldığı Taksim Hill Otel'de polis geniş güvenlik önlemi aldı. Burkay'ı görmek için otele gelen ziyaretçiler, üstleri ve çantaları kontrol edildikten sonra içeri alındı.

Gün boyu otelde kalıp, çeşitli görüşmeler yapan Burkay, akşam saatlerinde Bakırköy'de bir programa katılmak üzere otelden ayrıldı.

>> 31 YIL SONRA TÜRKİYE'YE BÖYLE DÖNDÜ

Burkay'ın çıkışı sırasında polis hem otelin içinde, hem de dışında önlemlerini artırdı. Otel önünde bekleyen vatandaşlar ise Burkay'ın çıkışını merakla bekledi.

Kendisine tahsis edilen 4 korumayla otelden ayrılan Kemal Burkay, Bakırköy'e gitti. Sivil bir polis aracının Burkay'ın içinde bulunduğu otomobili takip etmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

'BARIŞ İÇİN SİLAHLAR SUSMALI'

Burkay, gazeteci arkadaşlarının kendisi için verdiği akşam yemeğine katıldı. Bakırköy'de gerçekleşen yemekte bir konuşma yapan Burkay, Barış için silahların mutlaka susması gerektiğini söyledi. Kürt sorunun çözümü için herkesin önyargılarından arınması gerektiğini belirten Burkay, "Şiddet ile bir yere varılamaz. Artık yeni yöntemler denemek zorundayız. Cumhurbaşkanı Gül de 2 yıl önce bunu dile getirdi ve açılım sürecini başlattı. Bence o dönem statükonun güçlü direnişi yüzünden durakladı bu süreç ama devam etmeli. Benim de elimde sihirli bir değnek yok. Hayal görmüyorum, hayal kurmuyorum. Kürt halkı içindeki dostlarım eğer benim rolüme değer biçiyorlarsa benim savunduğum görüşler yüzündendir. Yoksa büyük güçlere sahip bir insan değilim. Ben de barışçı bir çözümün özgürlükçü bir toplumun olması için çaba gösterenlerden biriyim." diye konuştu.

Haberin Devamı

Burkay, barış için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi. Burkay için verilen yemeğe aralarında Cengiz Çandar ve Neşe Düzel gibi isimlerin de bulunduğu birçok gazeteci katıldı.

DHA