Gündem Bursa'da kaza! Tur otobüsü devrildi: Ölü ve yaralılar var

Bursa'da kaza! Tur otobüsü devrildi: Ölü ve yaralılar var

Paylaş
Bursa'da kaza! Tur otobüsü devrildi: Ölü ve yaralılar var

Bursa İnegöl'de tur otobüsü devrildi. 47 yolcunun bulunduğu otobüste ilk belirlemeye göre hayatını kaybedenlerin sayısı, 5’e yükseldi. Bursa Valisi Canbolat, kazanın nedeni ile ilgili açıklama yaptı.

 

Kütahya Tavşanlı'dan Bursa Mudanya'ya yola çıkan tur otobüsü, Domaniç mevkiinde şarampole yuvarlandı. Kaza sonucu 5 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, saat 08.30 sıralarında, Tahtaköprü Mahallesi Kocayayla mevkisinde meydana geldi. Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden Mudanya'ya gelen yolcuların taşındığı 43 ACT 702 plakalı tur otobüsü, iddiaya göre, freninin patlaması sonucu kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlandı.

Bursa'da kaza! Tur otobüsü devrildi Bursa İnegöl'de tur otobüsü devrildi. 47 yolcunun bulunduğu otobüste ilk belirlemeye göre 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

 AĞACA ÇARPARAK DURDU

20 metre sürüklenen otobüs, ağaca çarparak durdu. İhbarla bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi de yaralandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Otobüs şoförü Kenan Yiğit ve 2 yolcu olay yerinde hayatını kaybederken, 2 kişi de kaldırıldığı hastanede vefat etti. 35 yaralı ise ambulanslarla Kütahya ve Bursa'daki hastanelere sevk edildi. Ekipler kaza bölgesinde geniş çaplı güvenlik tedbiri alırken, kazayla ilgili tahkikat başlattı.

Haberin Devamı

 VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Olay yerine gelen Bursa Valisi Yakup Canbolat, “Üzücü bir olay yaşadık. Tavşanlı’dan Mudanya’ya gitmek üzere yola çıkan tur otobüsü sabah saatlerinde Domaniç yolu üzerinde şarampolden aşağı yuvarlandı. Başımız sağ olsun. Kazanın neden olduğu, teknik inceleme sonucunda belli olacak. Şu an bu konuda bir şey söylemek doğru olmaz” dedi.