Büyükler küçüklere uydu, su savaşı mahalleyi sardı

Erzurum'da sıcaktan bunalan çocukların birbirlerini suyla ıslatmasına büyükler de katılınca, mahallede 'su savaşı' eğlencesi çıktı.
Kavak Kapı Mahallesi’ndeki sokak çeşmesi önünde çocukların önce avuçlarıyla, ardından pet şişe ve son olarak evlerinden getirdikleri kovalara doldurdukları suyla birbirlerini ıslatmasını izleyen kahvedeki büyükler su eğlencesine katıldı. Birçok kişinin bir süre işini bırakıp katıldığı su oyununu semt sakinleri ilgiyle seyretti. Çocuklar, çeşme başında durup doldurdukları kovalardaki su ile yoldan geçenleri ve bir temizlik işçisini ıslattı. ’Sulu şaka’ ile karşılaşanlar, önce kızdı sonra gülümseyerek uzaklaştı.
Bunaltıcı sıcaklarda biraz olsun serinlemek için başlatılan ’Su savaşında’ tepeden tırnağa ıslanan çocuklar, güzel bir gün geçirdiklerini söyledi. Çocuklardan Veysel Kartal, "Ekmek almaya gidiyordum. Arkadaşımın üzerime su dökmesi ile kendimi bir anda su savaşının içinde buldum. Hiç bu kadar eğlenmemiştim. Kovaya dodurduğum suyu tanıdık ya da tanımadık herkesin üzerine döktüm" diye konuştu.
Çocuklar su savaşına katılmadığına üzülen 78 yaşındaki Burhan Saraylı, "Bizim zamanımızda hayat şartları çok zordu. Eğlenmeye pek fırsatımız olmazdı. Şimdi çocukların bu halini görünce onların yerinde olmayı çok istedim. Herkes çocuklarla su savaşına katıldı. Bizim gibi yaşlılarla onları izleyerek zevk aldı" dedi.
Turgay İPEK/ ERZURUM, (DHA)
Bakan Uraloğlu duyurdu! 12 saat öncesine kadar tam iade geliyor
Dünyanın gözü İNRES 2026’da! Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak
Memur ve emekli zammında yeni tablo! En düşük emekli maaşı için dikkat çeken tahmin
Yarın akşam büyük ikramiye! 812 milyon lira
Bayram öncesi ödenecek: Emekli olamayan yaşlıya karşılıksız aylık var: Eş dahil gelir şartı değişti




