Gündem Çamur banyosu eğlencesi

Çamur banyosu eğlencesi

Paylaş
Çamur banyosu eğlencesi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bu yıl turistlerin en çok tercih ettiği eğlence türü, Saklıkent Kanyonu'ndaki çamur banyosu oldu

Fethiye'deki otellerde 'Her şey dahil' sisteminden sıkılan yerli ve yabancı tatilcilerin son gözdesi doğa turları oldu. Turistlerin en fazla rağbet gösterdiği güzergah ise, Muğla- Antalya sınırındaki Saklıkent Kanyonu macera turu oldu.

Macera arayanlar, Muğla Fethiye ile Antalya Kaş'ta düzenlenen cip safarilere katılıyor. Saklıkent Kanyonu'na gelen turistler, 17 kilometrelik kanyonda yürüyüş yapıyor, ardından rafting için Saklıkent kaynağından çıkan Karaçay'a giriyor. Turistler turun sonunda Karaçay ile Eşen Çayı'nın birleştiği noktada, çamur banyosu yapıyor. Çamur banyosuna başta Batı Avrupalı turistler olmak üzere tatilciler büyük ilgi gösteriyor.

ÇAMUR BANYOSUNDA BÜYÜK EĞLENCE

Rehberler eşliğinde bölgeye gelen turistler, önce çamurun yararları hakkında bilgi alıyor. Ardından turistler el ele tutuşarak, gruplar halinde çamur havuzlarına giriyor. Banyo öncesi çamurun içinde dans edip şarkılar söyleyen turistler, rehberlerin talimatlarıyla birbirlerine çamur sürüyor. Daha sonra büyük çamur savaşı başlıyor. Havuzların içinde birbirlerine çamur sıçratmak için el ve ayaklarını çırpan turistler, birkaç dakika içinde tamamen çamura bulanıyor. 30 dakika boyunca çamur havuzunun içinde kalanlar daha sonra neşe içinde havuzdan çıkıyor. Bu eğlenceli oyunun ardından turistler, fotoğraf çektirme yarışına giriyor. Gruplar halinde poz verenler korku filminden fırlamış izlenimi yaratıyor.

BUZ GİBİ SUDA SERİNLİK

Turistler son olarak Karaçay ile Eşen Çayı'nın birleştiği noktada buz gibi suya atlayarak yıkanıyor. Vücutlarına yapışan çamuru temizlemek için uzun süre sıcaklığı 12-13 derece olan suda yıkanan turistler, daha sonra ciplere binerek yeniden otellerine dönüyor.

Saklıkent'te çamur banyosu yapan Çiğdem Akut, aktiviteler arasında en çok çamur banyosu yaparken eğlendiğini söyledi. Çamurun rahatlatıcı etkisi olduğunu anlatan Akut, "Çamura girerken çok değişik hissettim. Başlangıçta tedirgin oluyorsun, ancak daha sonra alışıyorsun. Cimnastik yaptık, çamur savaşı yaptık. Her şey çok güzeldi" dedi.

Tur rehberlerinden Görkem Bayçöl ise “Görmüş olduğunuz gibi ben de tamamen çamura buladım kendimi. Rehber olarak turistlere çamur içerisinde animasyonlar yaptırıyoruz. Onları eğlendiriyor ve bilgilendiriyoruz. Çamurdan sonra turistlerimiz Karaçay'ın buz gibi suyunda duşlarını alıp serinleyebiliyor" diye konuştu.

İngiliz Rose Rock da çamur banyosunun cildine çok iyi geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Tur mükemmeldi. Son olarak burada çamur banyosu yaptık ve gençleştiğimi hissettim. Çamur, vücudu sıkılaştırıyor. Ayrıca duş alırken buz gibi suda serinleme imkanı bulduk. Her şey mükemmeldi."