Gündem Çamur yağmuru geliyor! İstanbul, Ankara, İzmir'e uyarı: Arabanızı yıkamayın, cam silmeyin

Çamur yağmuru geliyor! İstanbul, Ankara, İzmir'e uyarı: Arabanızı yıkamayın, cam silmeyin

Paylaş
Çamur yağmuru geliyor! İstanbul, Ankara, İzmir'e uyarı: Arabanızı yıkamayın, cam silmeyin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'Bugün hava nasıl?' sorusuna yanıt olarak son hava durumu tahminlerini paylaştı. İstanbul, Ankara, İzmir bu hafta sonu inanılmaz bir tabloyla karşı karşıya kalabilir. Cumartesi günü için 'çamur yağmuru' uyarısı geldi: Araba yıkamayın, cam silmeyin. Dalından meyve/sebze koparıp yiyecekseniz mutlaka yıkayıp yiyin. İşte son dakika hava durumu detayları.

Kış mevsimini saatler önce geride bıraktık ancak hafta sonu üç büyükşehir çamur yağmuru riskiyle yüz yüze. Ankara, İstanbul ve İzmir'de "Afrika katkılı çağmur yağmuru" beklendiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de "Bugün hava nasıl?" sorusuna yanıt olarak son hava durumu tahminlerini paylaştı.

Haberin Devamı

İstanbul, Ankara, İzmir bu hafta sonu inanılmaz bir tabloyla karşı karşıya kalabilir. Cumartesi günü için 'çamur yağmuru' uyarısı geldi; üstelik arabaların yıkanmaması, camların silinmemesi çağrısıyla birlikte! Uyarıyla birlikte paylaşılan haritayla da Afrika tozlarının Türkiye'ye yönelişi gözler önüne serildi. İstanbul'da ayrıca hava sıcaklığının düşmesi bekleniyor.

"MEYVE, SEBZELERİ MUTLAKA YIKAYIP YİYİN"

Sosyal medyada hava durumuna dair değerlendirmeler ve gelişmeler paylaşan Hava Forum hesabı, "Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre illerde aralıklarla Afrika katkılı çamur yağmuru bekleniyor. Araba yıkamayın, cam silmeyin. Dalından meyve/sebze koparıp yiyecekseniz mutlaka yıkayıp yiyin" paylaşımıyla dikkat çekti.

Haberin Devamı

BU GECE BAŞLIYOR

Bir sonraki paylaşımda paylaşılan haritaya işaret edilerek "Afrika tozları genel olarak coğrafyamıza doğru yöneliyor. Şu sıralar Ege ve Marmara'da toz var. Geceden itibaren ve cumartesi ara ara çamur yağacak" dendi.

“İSTANBUL’DA YAĞMUR VAR, HAVA SICAKLIĞI 4-5 DERECE DÜŞECEK”

Öte yandan NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan hava durumu ile ilgili yaptığı son değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Cumartesi günü İstanbul başta olmak üzere İzmir, Antalya, Konya, Kayseri, Nevşehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük’te yağış bekleniyor. Aynı gün akşam saatlerinde Adana’da da sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü ise rüzgarın yön değiştirmesiyle sıcaklıklarda 4-5 derece düşüş olacak.
Aynı gün Bursa, Ankara, Konya ve Kayseri’de kısa süreli yağış geçişleri yaşanması bekleniyor. İstanbul’da pazar günü hava bulutlu olacak.”

Peki Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre hava nasıl olacak?

METEOROLOJİ'DEN SON HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Yurdun batı ve kuzey kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık, İzmir, Muğla, Aydın ve Balıkesir'in kıyı ilçelerinin akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile kuzey ve iç kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere pus, yer yer sis bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin üzerinde devam eden hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle güneyli, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU

MARMARA Parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus bekleniyor.

EDİRNE °C, 16°C Parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu

İSTANBUL °C, 15°C Parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sisli

Haberin Devamı

KIRKLARELİ °C, 17°C Parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu

KOCAELİ °C, 22°C Parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu, puslu ve yer yer sisli
EGE Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Muğla, Aydın ve Balıkesir'in kıyı ilçeleri akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere iç kesimlerde pus, yer yer sis bekleniyor.A.KARAHİSAR °C, 18°C Parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu

DENİZLİ °C, 22°C Parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu

İZMİR °C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kıyı ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 18°C Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kıyı ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere iç kesimlerde pus, yer yer sis bekleniyor.

ADANA °C, 23°C Az bulutlu

ANTALYA °C, 20°C Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 19°C Az bulutlu

Haberin Devamı

MERSİN °C, 23°C Az bulutlu
İÇ ANADOLU Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus, yer yer sis bekleniyor.

ANKARA °C, 19°C Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 19°C Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu

KONYA °C, 17°C Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu

SİVAS °C, 17°C Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus, yer yer sis bekleniyor.

BOLU °C, 20°C Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu

DÜZCE °C, 24°C Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, puslu ve yer yer sisli

SİNOP °C, 13°C Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 11°C Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, puslu ve yer yer sisli

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus, yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA °C, 22°C Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 13°C Parçalı ve az bulutlu

TOKAT °C, 20°C Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 13°C Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus, yer yer sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM °C, 9°C Az bulutlu

KARS °C, 9°C Az bulutlu

MALATYA °C, 15°C Az bulutlu

VAN °C, 6°C Az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus, yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 14°C Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C, 16°C Az bulutlu ve açıkSİİRT °C, 15°C Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA °C, 16°C Az bulutlu ve açık