Gündem Çanakkale'de Albay Türkdönmez'in mücadelesi herkesi duygulandırdı

Çanakkale'de Albay Türkdönmez'in mücadelesi herkesi duygulandırdı

Paylaş
Çanakkale'de Albay Türkdönmez'in mücadelesi herkesi duygulandırdı

Çanakkale'deki yangın devam ederken İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Kamil Türkdönmez'in yoğun gayreti büyük takdir topladı.

Çanakkale'de dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını devam ediyor. 9 köy ile Sarıcaeli köyündeki yaşlı bakım evinde kalanlar tahliye edilirken, 4 gece görüşlü yangın helikopteriyle müdahale edilen yangını söndürme çalışmalarında günün ilk ışıklarıyla birlikte diğer helikopter ve uçaklar da yeniden kullanılmaya başlandı. Alevlere 26 helikopter, 8 uçak, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 iş makinesi ve 2 bin 659 personelle müdahale ediliyor.

Haberin Devamı
Çanakkale'de Albay Türkdönmez'in mücadelesi herkesi duygulandırdı

ALBAY DA SAHAYA İNDİ

Çanakkale'deki yangın devam ederken İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Kamil Türkdönmez hayvanların yangın bölgesinden kurtarılmasına yardım etmek için sahaya indi.

Çanakkale'de dün başlayan yangın saatlerdir kontrol altına alınmaya çalışılırken, ortaya çıkan bir görüntü herkesi duygulandırdı. Alevlerin tehdit ettiği bir ağıla giren İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Kamil Türkdönmez içerideki tüm hayvanları yangından kurtardı.

KÖYLER BOŞALTILDI

Çanakkale'de merkeze bağlı Damyeri köyü yakınlarında dün saat 11.30 sıralarında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle büyürken, 150 hektarlık alanda etkili olan yangın nedeniyle 9 köy boşaltıldı, 1251 kişi tahliye edildi.

Haberin Devamı

ALBAY TÜRKDÖNMEZ'İN ÇABASI

Çanakkale'deki yangın sırasında, bölgede bulunan İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Kamil Türkdönmez, zor durumda olan hayvanları kurtarmak için büyük bir çaba gösterdi. O anlar kameralar tarafından kaydedildi. Sosyal medyada hızla paylaşılan görüntüler büyük takdir topladı.

BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞTI

Çanakkale'den anbean paylaşım yapan gazeteci Tekin Uğurlu, o anları sosyal medya hesabından paylaştı. Albay Türkdönmez'in haberi alıp bölgeye intikal ettiği ve yangın tehdidiyle karşı karşıya kalan hayvanları o noktadan uzaklaştırmaya çalıştığı anlar yer aldı.